Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
V mali šoli kuhanja vas bosta Irena in Moreno oborožila z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti, kje kupiti ribe in morske sadeže ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine. Poskušala vas bosta navdušiti in opogumiti, da se tudi sami lotite priprave morskih jedi. Odlična poznavalka morja Irena in kuhar Moreno bosta pripravila karpačo, sašimi in tatar iz sveže orade in vas navdušila za jedi iz surove ribe. Razbila bosta mite o tem, zakaj (ne)smemo jesti surove ribe. Irena bo razložila prav vse, kar je pomembno, da prepoznamo zares svežo ribo in da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po morju.
Serija osmih kuharskih delavnic je nastala v okviru projekta »Misli na morje, noge v lavorju«.
Avtorica oddaje: Mateja Muhič
Avtor: Irena Fonda
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Spet bo dišalo po morju! Klasična in preprosta starodavna jed - brancin v soli. Potrebujete zares svežo ribo!
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Spet bo dišalo po morju! Klasična in preprosta starodavna jed - brancin v soli. Potrebujete zares svežo ribo!
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Tokrat bomo iz sezonskih rib in morskih sadežev pripravili nadvse preprosto, a odlično jed, ki jo Italijani imenujejo fritto misto (mešano ocvrto - in vsak ve, da gre za morske sadeže, čeprav tega v imenu ne omenjajo). Celotna tema delavnice bo posvečena temu, zakaj je dobro jesti sezonsko hrano in kaj je na voljo v morju v zimski sezoni. (Snemanje je potekalo konec meseca februarja.)
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Tokrat bomo iz sezonskih rib in morskih sadežev pripravili nadvse preprosto, a odlično jed, ki jo Italijani imenujejo fritto misto (mešano ocvrto - in vsak ve, da gre za morske sadeže, čeprav tega v imenu ne omenjajo). Celotna tema delavnice bo posvečena temu, zakaj je dobro jesti sezonsko hrano in kaj je na voljo v morju v zimski sezoni. (Snemanje je potekalo konec meseca februarja.)
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Pripravili bomo tradicionalni istrsko jed, ribe v šavorju in se posvetili tradicionalnim načinom shranjevanja rib: govorili bomo o načinih shranjevanja, do katerih je človeka v preteklosti pripeljala narava - o sušenju, soljenju, ohranjanju uporabnosti živil z uporabo kisa in agrumov. Medtem bo pod Morenovo kuhalnico nastajala odlična jed, ki jo lahko shranjeno v hladilniku, ohranite tudi ves teden - seveda, če je prej ne pojeste, ker je odličnega okusa in se ji je zelo težko upreti!
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Pripravili bomo tradicionalni istrsko jed, ribe v šavorju in se posvetili tradicionalnim načinom shranjevanja rib: govorili bomo o načinih shranjevanja, do katerih je človeka v preteklosti pripeljala narava - o sušenju, soljenju, ohranjanju uporabnosti živil z uporabo kisa in agrumov. Medtem bo pod Morenovo kuhalnico nastajala odlična jed, ki jo lahko shranjeno v hladilniku, ohranite tudi ves teden - seveda, če je prej ne pojeste, ker je odličnega okusa in se ji je zelo težko upreti!
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Irena in Moreno vas bosta skušala navdušiti za jedi z botargo. Botarga ima zelo poseben vonj in okus in prav zares diši po ribi, ni pa čisto za vsakogar. Včasih je bila botarga jed revežev, ribiči so jo jemali s seboj na ribolov… Danes je botarga na krožnikih sladokuscev. Irena in Moreno bosta povedala tudi kako se pripravi botarga iz ribjih iker doma.
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Irena in Moreno vas bosta skušala navdušiti za jedi z botargo. Botarga ima zelo poseben vonj in okus in prav zares diši po ribi, ni pa čisto za vsakogar. Včasih je bila botarga jed revežev, ribiči so jo jemali s seboj na ribolov… Danes je botarga na krožnikih sladokuscev. Irena in Moreno bosta povedala tudi kako se pripravi botarga iz ribjih iker doma.
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Voditeljica Irena in kuhar Moreno bosta pripravila slastne klapavice po tržaško. Preprost recept in s kruhom pomazani krožniki! Povedali bomo tudi na kaj moramo biti pozorni, da lahko varno uživamo školjke.
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Voditeljica Irena in kuhar Moreno bosta pripravila slastne klapavice po tržaško. Preprost recept in s kruhom pomazani krožniki! Povedali bomo tudi na kaj moramo biti pozorni, da lahko varno uživamo školjke.
V mali šoli kuhanja vas bosta Irena in Moreno oborožila z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti, kje kupiti ribe in morske sadeže ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine. Poskušala vas bosta navdušiti in opogumiti, da se tudi sami lotite priprave morskih jedi. Odlična poznavalka morja Irena in kuhar Moreno bosta pripravila karpačo, sašimi in tatar iz sveže orade in vas navdušila za jedi iz surove ribe. Razbila bosta mite o tem, zakaj (ne)smemo jesti surove ribe. Irena bo razložila prav vse, kar je pomembno, da prepoznamo zares svežo ribo in da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po morju. Serija osmih kuharskih delavnic je nastala v okviru projekta »Misli na morje, noge v lavorju«. Avtorica oddaje: Mateja Muhič
V mali šoli kuhanja vas bosta Irena in Moreno oborožila z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti, kje kupiti ribe in morske sadeže ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine. Poskušala vas bosta navdušiti in opogumiti, da se tudi sami lotite priprave morskih jedi. Odlična poznavalka morja Irena in kuhar Moreno bosta pripravila karpačo, sašimi in tatar iz sveže orade in vas navdušila za jedi iz surove ribe. Razbila bosta mite o tem, zakaj (ne)smemo jesti surove ribe. Irena bo razložila prav vse, kar je pomembno, da prepoznamo zares svežo ribo in da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po morju. Serija osmih kuharskih delavnic je nastala v okviru projekta »Misli na morje, noge v lavorju«. Avtorica oddaje: Mateja Muhič
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Voditeljica Irena in kuhar Moreno bosta tokrat pripravila odlično ribjo rižoto in nam razkrila skrivnosti kuhanja rižote, ki ima prav svilnato teksturo in je ravno prav kuhana. Izvedeli boste tudi veliko zanimivega o tem kako prepoznati svežo ribo. V prijetni senci pod borovci bomo na koncu poskusili rižoto in nazdravili soncu.
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Voditeljica Irena in kuhar Moreno bosta tokrat pripravila odlično ribjo rižoto in nam razkrila skrivnosti kuhanja rižote, ki ima prav svilnato teksturo in je ravno prav kuhana. Izvedeli boste tudi veliko zanimivega o tem kako prepoznati svežo ribo. V prijetni senci pod borovci bomo na koncu poskusili rižoto in nazdravili soncu.
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Irena in Moreno bosta v prvi oddaji pripravila ribjo osnovo in povedala veliko zanimivega o pripravi, sestavinah, kuharskih trikih in predvsem o pomenu vključevanja morske hrane v naše vsakdanje jedilnike.
Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah. Irena in Moreno bosta v prvi oddaji pripravila ribjo osnovo in povedala veliko zanimivega o pripravi, sestavinah, kuharskih trikih in predvsem o pomenu vključevanja morske hrane v naše vsakdanje jedilnike.