Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Zvedavčki

Zvedavčki so zvedava bitjeca, ki se venomer odpravljajo na obisk in na potep. Oddaja z vidika otrok raziskuje različna področja njihovega udejstvovanja in razmišljanja. Del Zvedavčkov je tudi otroška pravljica.

198 epizod

Zvedavčki

198 epizod

Zvedavčki so zvedava bitjeca, ki se venomer odpravljajo na obisk in na potep. Oddaja z vidika otrok raziskuje različna področja njihovega udejstvovanja in razmišljanja. Del Zvedavčkov je tudi otroška pravljica.

Turistični podmladki iz Slovenske Bistrice in ukrajinska pravljica Kako je slavček človeka pameti učil

V Slovenski bistrici so se pred časom srečali turistični podmladki tamkajšnjih krajev in šol. Predstavili se bodo v tokratnih Zvedavčkih, slišali pa boste tudi ukrajinsko ljudsko pravljico Kako je slavček človeka pameti učil, ki jo pripoveduje Zdenka Gajser iz Mariborske knjižnice.

17 min 12. 10. 2024


Šport in mladi ter slovenska ljudska pravljica Zlata ribica in prevzetna drvarka

Zvedavčki tokrat govorijo o športu. V pravljičnih minutah pa prisluhnite slovenski ljudski pravljici Zlata ribica in prevzetna drvarka, ki jo pripoveduje Sabina Kotnik iz Mariborske knjižnice.

17 min 5. 10. 2024


Lutkovni festival Kornfest in italijanska pravljica Giovanin Neustrašni

Tudi tokrat smo v Zvedavčkih govorili o lutkovnem festivalu Kornfest, pogovarjali pa smo se z mladimi ustvarjalci lutkovne predstave Žvilčnica. V pravljičnih minutah pa boste slišali italijansko pravljico Giovanin Neustrašni, ki jo pripoveduje Lea Hedl iz Mariborske knjižnice.

17 min 28. 9. 2024


Lutkovni festival Kornfest

V Zvedavčkih predstavljamo lutkovni festival Kornfest v Slovenski bistrici, pogovore z občinstvom objavljamo v današnji oddaji Zvedavčki.

13 min 18. 9. 2024


Nastopajo učenci osnovne šole Franceta Prešerna Maribor

Učenci osnovne šole Franceta prešerna Maribor nastopajo na pripreditvi ob 5 letnici Univerze za tretje življenjsko obdobje.

16 min 14. 9. 2024


O kraljevi hčeri ki je izgubila lase

Najmlajšim bomo v počitniških dneh prosti čas polepšali s čudovito zakladnico ljudskih pravljic. Tokrat boste slišali kenijsko, O kraljevi hčeri ki je izgubila lase.

20 min 27. 6. 2024


Klepetavi klopotec z osnovne šole Rudolfa Maistra Šentilj in indijanska ljudska pravljica Drozg in lisica

V zadnji oddaji Zvedavčki v tem šolskem letu smo gostili ekipo V zadnji oddaji Zvedavčki v tem šolskem letu bomo gostili ekipo Klepetavega klopotca z osnovne šole Rudolfa Maistra Šentilj. Govorili bodo o preteklem šolskem letu in seveda – načrtih za počitnice. V pravljičnih minutah pa boste slišali indijansko ljudsko pravljico Drozg in lisica. . Govorili so o preteklem šolskem letu in seveda – načrtih za počitnice. V pravljičnih minutah pa ste slišali indijansko ljudsko pravljico Drozg in lisica.

15 min 22. 6. 2024


Bralna kultura na osnovni šoli narodnega heroja Rajka Hrastnik in nanajska ljudska pravljica Uboga žabica

Mladi Hrastničani v tokratnih Zvedavčkih pripovedujejo o bralni pismenosti in bralni kulturi na njihovi šoli, osnovni šoli narodnega heroja Rajka Hrastnik. V pravljičnih minutah pa boste slišali nanajsko ljudsko pravljico Uboga žabica, ki jo pripoveduje Maja Lokgar iz Mariborske knjižnjice.

16 min 15. 6. 2024


OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik in latvijska pravljica Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade

Učenci in učenke osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik bodo spregovorili o projektu MEPI in pa projektu Zdrava šola. V pravljičnih minutah pa boste slišali latvijsko pravljico Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade, ki jo pripoveduje Ana Dolinšek iz Mariborske knjižnjice.

13 min 8. 6. 2024


Osnovna šola narodnega heroja Rajka Hrastnik in slovenska ljudska pravljica Gozdna pojedina

Najmlajši učenci osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik so v tokratnihZvedavčkih najprej spregovorili o sončni elektrarni, ki jo imajo na strehi šole, zatem pa še o športnikih Darku Jorgiću in Petru Kauzerju, ki prihajata iz teh krajev. V pravljičnih minutah pa ste slišali slovensko ljudsko pravljico Gozdna pojedina, ki jo pripoveduje Maja Logar iz Mariborske knjižnjice.

13 min 1. 6. 2024



Čakalna vrsta

Prispevki Zvedavčki

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine