Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Zvedavčki

Zvedavčki so zvedava bitjeca, ki se venomer odpravljajo na obisk in na potep. Oddaja z vidika otrok raziskuje različna področja njihovega udejstvovanja in razmišljanja. Del Zvedavčkov je tudi otroška pravljica.

193 epizod

Zvedavčki

193 epizod

Zvedavčki so zvedava bitjeca, ki se venomer odpravljajo na obisk in na potep. Oddaja z vidika otrok raziskuje različna področja njihovega udejstvovanja in razmišljanja. Del Zvedavčkov je tudi otroška pravljica.

O kraljevi hčeri ki je izgubila lase

Najmlajšim bomo v počitniških dneh prosti čas polepšali s čudovito zakladnico ljudskih pravljic. Tokrat boste slišali kenijsko, O kraljevi hčeri ki je izgubila lase.

20 min 27. 6. 2024


Klepetavi klopotec z osnovne šole Rudolfa Maistra Šentilj in indijanska ljudska pravljica Drozg in lisica

V zadnji oddaji Zvedavčki v tem šolskem letu smo gostili ekipo V zadnji oddaji Zvedavčki v tem šolskem letu bomo gostili ekipo Klepetavega klopotca z osnovne šole Rudolfa Maistra Šentilj. Govorili bodo o preteklem šolskem letu in seveda – načrtih za počitnice. V pravljičnih minutah pa boste slišali indijansko ljudsko pravljico Drozg in lisica. . Govorili so o preteklem šolskem letu in seveda – načrtih za počitnice. V pravljičnih minutah pa ste slišali indijansko ljudsko pravljico Drozg in lisica.

15 min 22. 6. 2024


Bralna kultura na osnovni šoli narodnega heroja Rajka Hrastnik in nanajska ljudska pravljica Uboga žabica

Mladi Hrastničani v tokratnih Zvedavčkih pripovedujejo o bralni pismenosti in bralni kulturi na njihovi šoli, osnovni šoli narodnega heroja Rajka Hrastnik. V pravljičnih minutah pa boste slišali nanajsko ljudsko pravljico Uboga žabica, ki jo pripoveduje Maja Lokgar iz Mariborske knjižnjice.

16 min 15. 6. 2024


OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik in latvijska pravljica Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade

Učenci in učenke osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik bodo spregovorili o projektu MEPI in pa projektu Zdrava šola. V pravljičnih minutah pa boste slišali latvijsko pravljico Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade, ki jo pripoveduje Ana Dolinšek iz Mariborske knjižnjice.

13 min 8. 6. 2024


Osnovna šola narodnega heroja Rajka Hrastnik in slovenska ljudska pravljica Gozdna pojedina

Najmlajši učenci osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik so v tokratnihZvedavčkih najprej spregovorili o sončni elektrarni, ki jo imajo na strehi šole, zatem pa še o športnikih Darku Jorgiću in Petru Kauzerju, ki prihajata iz teh krajev. V pravljičnih minutah pa ste slišali slovensko ljudsko pravljico Gozdna pojedina, ki jo pripoveduje Maja Logar iz Mariborske knjižnjice.

13 min 1. 6. 2024


Osnovna šola narodnega heroja Rajka Hrastnik in slovenska ljudska pravljica Nočni lovec odrešen

V tokratnih Zvedavčkih se bodo predstavili učenke in učence osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik in nam zaupali veliko zanimivega o rudarski preteklosti Hrastnika. V pravljičnih minutah pa boste slišali slovensko ljudsko pravljico Nočni lovec odrešen, ki jo pripoveduje Zdenka Gajser iz Mariborske knjižnjice.

17 min 25. 5. 2024


Dobrodelni projekti na OŠ Šentjanž pri Dravogradu in latvijska pravljica Najpotrebnejše

V tokratnih Zvedavčkih so učenke osnovne šole Šentjanž pri Dravogradu pripovedovale o dobrodelnih projektih, ki jih izvajajo na omenjeni šoli, v pravljičnih minutah pa ste slišali latvijsko pravljico z naslovom Najpotrebnejše, ki jo pripoveduje Ana Dolinšek iz Mariborske knjižnjice.

10 min 18. 5. 2024


Mladi pohodniki z osnovne šole Šentjanž pri Dravogradu in slovenska ljudska pravljica O Vesnah

Mladi pohodniki z osnovne šole Šentjanž pri Dravogradu se radi odpravijo v naravo. O tem pripovedujejo v tokratnih Zvedavčkih, v pravljičnih minutah pa boste slišali slovensko ljudsko pravljico O Vesnah, ki jo pripoveduje Zdenka Gajser iz Mariborske knjižnjice.

12 min 11. 5. 2024


OŠ Šentjanž pri Dravogradu in latvijska pravljica Očetova modrost

Učenci in učenke osnovne šole Šentjanž pri Dravogradu sodelujejo tudi na festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Tudi njihov letošnji turistični izdelek je zelo izviren, kakšen je, pa sste izvedeli v današnjih Zvedavčkih. Sledi latvijska pravljica Očetova modrost, ki jo pripovedujje Ana Dolinšek iz Mariborske knjižnjice.

12 min 4. 5. 2024


Mladi literati osnovne šole Šentjanž pri Dravogradu in slovenska ljudska pravljica Vurberški Kresnik

V tokratni oddaji Zvedavčki boste lahko prisluhnili trem pesmicam, med njimi tudi o kralju Matjažu, ki so jih za literarni natečaj pripravile učenke osnovne šole Šentjanž pri Dravogradu. Slišali pa boste še slovensko ljudsko pravljico Vurberški Kresnik, ki jo pripoveduje Zdenka Gajser iz Mariborske knjižnjice.

12 min 27. 4. 2024


RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine