Žoga je okrogla

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Žoga je okrogla

283 epizod

Športni podkast Vala 202

Vedrejši pogled proti novembru

Slovenska nogometna reprezentanca ostaja v boju za prvo mesto v svoji skupini lige narodov po zmagi v Kazahstanu. Mož odločitve je bil Jan Mlakar, ki je zadel z več kot 20 metrov in dosegel edini gol na tekmi. Znova je izstopal Benjamin Šeško, priigral si je največ priložnosti med vsemi v Almatyju, v zadnji vrsti pa je bil kot po navadi čvrst Jaka Bijol. Vsak, ki stopi zraven njega v središče slovenske obrambe, igra spodbudno. Po poškodbi Vanje Drkušića je bil to tokrat Kenan Bajrić. Marko Cirman, Jože Pepevnik, Boštjan Janežič in voditelj Luka Petrič debatirajo tudi o slovesu Boštjana Cesarja in kako je to vplivalo na izbrano vrsto, več pa tudi o velikem uspehu mlade reprezentance, ki si je tako rekoč zagotovila nastop na evropskem prvenstvu do 21 let.

36 min 13. 10. 2024


Cesarjeva nova vijolična oblačila

Ante Šimundža ni več trener Maribora. Vodstvo, za zdaj še uradno slovensko, niti pa vlečejo prihajajoči turški lastniki, je Šimundžo odslovilo po porazu s Celjem.

37 min 9. 10. 2024


S španskima strategoma po evropsko pomlad

Glavni del evropske sezone se ta teden začenja tudi za slovenska kluba. Prvič bosta dva v skupinskem oziroma ligaškem delu evropskih tekmovanj. Celjani začnejo v sredo na Portugalskem, Olimpija v četrtek v Nemčiji. Oba kluba imata španska stratega, Riero in Sancheza, popotnici obeh pa sta različni. Olimpija je ostala na vrhu lestvice po zmagi v Ajdovščini, Celjani pa so izgubili v Ljubljani proti Bravu.

44 min 30. 9. 2024


Je prva liga močnejša po prestopnem roku?

Ni veliko prestopnih rokov za katere se zdi, da bi lahko bila slovenska liga močnejša kot prej. Ponavadi več zvenečih ime odide kot pa pride, Jože Pepevnik meni, da je Maribor gotovo močnejši kot je bil spomladi, pravi pa, da verjetno to velja za celotno ligo. Kot primer navede Svita Sešlarja, ki je odšel v Celje, pa Daria Vizingerja, nekoč najboljšega strelca Celja, ko je ta klub prvič osvojil naslov prvaka, zdaj pa napadalec Mure. Vizinger je minuli konec tedna dosegel hat trick, na tekmi, na kateri je sin vlagatelja in športnega direktorja Mure Georga Juncaja prvič začel in potem tudi zadel za Prekmurce. Liga prvakov se začenja. Marko Cirman meni, da se ni treba ničesar bati, da je nov tekmovalni sistem morda kompleksen, toda zgolj na prvi pogled, hitro pa se ga bomo navadili, pravi pa, da je super. Več tudi o prihajajočih slovensko-avstrijskih tekmah. Ženska ekipa Mure bo v zadnjem krogu kvalifikacij lige prvakinj igrala z avstrijskim prvakom St. Poltnom, slovenska reprezentanca do 21 let pa bo oktobra igrala z Avstrijo in si skušala zagotoviti preboj na evropsko prvenstvo. Gost je tudi Sandi Škvarč, ki podrobno spremlja ženski in mladinski nogomet. Voditelj podkasta je Luka Petrič.

48 min 16. 9. 2024


Šeško predober za Kazahstan in predober za zelenico

Benjamin Šeško 3 : Kazahstan 0. Radečan je dosegel svoj prvi "hat-trick" za Slovenijo. Izstopal je prvi gol. Po slalomu med gostujočimi igralci je spodkopal žogo prek kazahstanskega vratarja. Tudi valovska reporterska četverica je navdušena nad njegovo predstavo in razmišlja, ali je bil tisti prvi gol njegov najboljši v reprezentančnem dresu. Prisluhnite tudi selektorju Matjažu Keku, ki je zatrdil, da bo odšel v Severno Ameriko na svetovno prvenstvo, a ne kot turist. Slovenija bi se približala dodatnim kvalifikacijam, če osvoji prvo mesto v svoji skupini lige narodov. Trenutno ga zaseda, izenačena po točkah, a z boljšo razliko v zadetkih kot naslednji tekmec, Norveška. O Šešku, slovenski reprezentanci in skromni zelenici v Stožicah debatirajo Boštjan Janežič, Jože Pepevnik, Marko Cirman in voditelj Luka Petrič.

45 min 10. 9. 2024


Denis Popović namesto častnega slovesa dobil košarico

Slovenija bo imela v tej jeseni prvič dva predstavnika v skupinskem oziroma ligaškem delu evropskih tekmovanj. Olimpija je blestela in izločila vse štiri tekmece, Celje pa je imelo razburkano poletje, a ga na koncu uspelo ozaljšati z domačo zmago s 4:1 proti Pjuniku iz Armenije. Prej je zamenjal trenerja. Damirja Krznarja je zamenjal njegov predhodnik Albert Riera, Španec pa je pri prvakih odslovil precej igralcev, ki jih ni več želel imeti v moštvu. Med njimi je bil tudi kapetan Denis Popović. 34-letni Celjan je gost podkasta. Pravi, da sta se z Riero sporazumno in spoštljivo razšla, da mu je žal, da ni mogel zaključiti svoje kariere v svojem matičnem klubu, o Krznarju pa pravi, da je gospod, ki je znal umiriti strasti po velikih zmagah in tudi po težkih porazih. Popović o nogometu debatira s trojico Valovcev, z Markom Cirmanom, Jožetom Pepevnikom in voditeljem Luko Petričem.

61 min 2. 9. 2024


Prvenstvo pobarvanih zelenic

Se bo izjemno slovensko nogometno poletje konec avgusta končalo ali nadaljevalo? Dva slovenska kluba v isti sezoni še nista igrala v skupinskem delu evropskih tekmovanj, letos pa lahko to uspem trem.

42 min 19. 8. 2024


Riera na hitro odšel in se še hitreje vrnil v Celje

Albert Riera se vrača v slovenski nogomet. Postal je državni prvak z Olimpijo in potem lani tlakoval celjsko pot do drugega naslova. Zdaj je spet nazaj v knežjem mestu. Vodstvo kluba ni oklevalo, ko je postal prost trener, potem ko je njegov prejšnji klub Bordeaux propadel. Damir Krznar je osvojil naslov prvaka, letošnjo sezono je začel s tremi zmagami in neodločenim izidom, a hrvaški trener je ostal brez službe. Marko Cirman pravi, da je Krznar svoje delo opravil korektno, vrnitev Riere pa bodo mnogi v celjski garderobi sprejeli z odprtimi rokami. Jože Pepevnik ocenjuje, da je celjski klub eden redkih, kjer vlagatelji tudi vlagajo v kader, Boštjan Janežič pa pravi, da je tudi zaradi tega v Ljubljani nogometna revščina. Slovenski predstavniki v Evropi sicer igrajo spodbudno. Celjani bodo v Bratislavi pri Slovanu igrali za evropsko jesen, Olimpija, Maribor in Bravo pa bodo na povratnih tekmah drugega kroga konferenčne lige branili prednost prejšnjega tedna.

42 min 29. 7. 2024


Najboljša reprezentanca do naslova prvaka

V novi epizodi podkasta Žoga je okrogla sta črto pod Euro 2024 ob voditelju Aljažu Golčerju potegnila Marko Cirman in Jože Pepevnik. Španija je v finalu prvenstva stare celine premagala Anglijo in rekordnih četrtič postala evropski prvak. Ob finalu je bilo v ospredju prvenstvo kot celota. Zaznamovala ga je tudi odlična slovenska reprezentanca.

38 min 15. 7. 2024


Španija četrtič ali Anglija prvič?

V novi epizodi podkasta Žoga je okrogla ob voditelju Aljažu Golčerju o polfinalnih tekmah ter finalistih Angležih in Špancih debatirata Jože Pepevnik in Sandi Škvarč. Anglija in Španija sta si mesto v finalu priborili z zmagama po preobratu nad Nizozemsko in Francijo. Španci bodo v nedeljskem finalu lovili četrti naslov evropskega prvaka, Angleži pa prvega.

40 min 11. 7. 2024



Čakalna vrsta

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine