Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Žoga je okrogla

275 epizod

Športni podkast Vala 202

Najboljša reprezentanca do naslova prvaka

V novi epizodi podkasta Žoga je okrogla sta črto pod Euro 2024 ob voditelju Aljažu Golčerju potegnila Marko Cirman in Jože Pepevnik. Španija je v finalu prvenstva stare celine premagala Anglijo in rekordnih četrtič postala evropski prvak. Ob finalu je bilo v ospredju prvenstvo kot celota. Zaznamovala ga je tudi odlična slovenska reprezentanca.

38 min 15. 7. 2024


Španija četrtič ali Anglija prvič?

V novi epizodi podkasta Žoga je okrogla ob voditelju Aljažu Golčerju o polfinalnih tekmah ter finalistih Angležih in Špancih debatirata Jože Pepevnik in Sandi Škvarč. Anglija in Španija sta si mesto v finalu priborili z zmagama po preobratu nad Nizozemsko in Francijo. Španci bodo v nedeljskem finalu lovili četrti naslov evropskega prvaka, Angleži pa prvega.

40 min 11. 7. 2024


Pragmatični polfinalisti

V novi epizodi podkasta Žoga je okrogla ob voditelju Aljažu Golčerju o četrtfinalnih tekmah in polfinalistih razmišljata Saša Jerkovič in Boštjan Janežič. Angleži in Francozi so si mesto med najboljšo četverico priborili po izvajanju najstrožjih kazni, Španci po podaljšku, samo Nizozemci pa po rednem delu tekme. Skupni imenovalec za uspeh na letošnjem Euru je pragmatičnost, zaradi katere na trenutke manjka atraktivnosti v nogometni igri.

38 min 7. 7. 2024


Švica, Turčija in šest velikih

V zadnji epizodi s prizorišča evropskega prvenstva valovska reporterska četverica debatira o tem, ali je zadnjih 24 ur pomagalo pri celjenju ran po grenkem porazu proti Portugalski. Nizozemci so navdušili radijce na EP, predvsem Cody Gakpo in Tijjani Reijnders, Romuni pa znova razočarali, saj so bili spet taktično nedisciplinirani in tekmecem večkrat ponudili odprto pot do gola. Turki so z zgodnjim golom presenetili Avstrijce, kar pa je praktično edino presenečenje v osmini finala. Med osem je tako ob Turkih in Švicarjih še šest ekip, ki spadajo med velike. Vse so že osvojile vsaj eno veliko tekmovanje. O EP na EP debatirajo Boštjan Janežič, Jože Pepevnik, Marko Cirman in voditelj Luka Petrič.

36 min 3. 7. 2024


Konec poti, ne potovanja

Konec je evropskega prvenstva za Slovenijo. Konec sanj o še večjem uspehu na tem EP in konec poti, a zdi se, da ne potovanja. Razočaranje in žalost sta sprva preplavila slovenske reprezentante, ki so se po tekmi tolažili sredi zelenice v Frankfurtu, na tribunah pa se je zdelo, da je bilo glavno čustvo ponos. Ponos, da se je Slovenija spet postavila na nogometni zemljevid in se enakovredno kosala z največjimi. Ponos, da so navijači lahko doživeli to nepozabno izkušnjo na tem prvenstvu v Nemčiji. Boštjan Janežič, Jože Pepevnik, Marko Cirman in voditelj podkasta Luka Petrič po dvoboju podoživljajo in analizirajo ključne trenutke. Enajstmetrovke, Šeškovo priložnost, Oblakovo obrambo in vnovič fanatično, borbeno predstavo slovenske reprezentance. Debato prepletajo s pogovori s slovenskimi reprezentanti, s Petrom Stojanovićem, Žanom Karničnikom, Adamom Gnezdo Čerinom in Benjaminom Verbičem ter s selektorjem Matjažem Kekom.

51 min 2. 7. 2024


Zdaj je ta trenutek!

Danes je dan, ki smo ga čakali. Dan, ki prinaša prvi izločilni dvoboj in 13. tekmo Slovenije na velikih tekmovanjih, brez trinajstice v kadru. Reprezentanca želi s fantastično in fanatično miselnostjo, z organizirano in pogumno predstavo premagati predzadnjega evropskega prvaka. Da mali lahko presenetijo velike, smo na tem prvenstvu že večkrat videli. Skoraj je to uspelo Slovakom. Sekunde so jih ločile od zmage nad Anglijo. V valovskem nogometnem podkastu lahko tokrat slišite Matjaža Keka, ki pravi, da njegova ekipa raste iz tekme v tekmo, in Adama Gnezdo Čerina, ki komaj čaka, da bo odigral tekmo, o kateri je sanjal vse življenje. O osmini finala med Slovenijo in Portugalsko, o poteh, ki vodijo do zmage, in o novi suvereni zmagi Španije debatirajo Boštjan Janežič, Marko Cirman, Jože Pepevnik in Luka Petrič.

51 min 1. 7. 2024


Premik na prizorišče nove zgodovinske tekme

Naliv v Dortmundu. Dežja in tudi golov, predvsem razveljavljenih. Danci so se dobro upirali Nemcem, ki pa so na koncu vendarle zanesljivo napredovali. Med osem so se uvrstili tudi čvrsti Švicarji proti bledim Italijanom. V valovskem nogometnem podkastu lahko slišite tudi, kakšen je portugalski bazni tabor. Obvarovan je z dvema vrstama ograj, za varnost skrbi od 40 do 50 redarjev, portugalska reprezentanca pa ima tudi posebno policijsko enoto, ki jo varuje. Vpogled v taktičen načrt slovenske izbrane vrste pa ponuja analitik Dejan Kopasić, ki govori o tem, kako pomembno se bo pravilno odzvati po pridobljeni žogi in kako je vloga Cristiana Ronalda zdaj drugačna, kot je bila marca na tekmi v Stožicah.

47 min 30. 6. 2024


Ko v prodoru spusti se Karničnik Žan, trud tekmečeve obrambe je zaman

V Nemčiji se začenjajo izločilni boji evropskega nogometnega prvenstva. Prvi dan s tekmama Švica : Italija in Nemčija : Danska. Ekipa nogometnih reporterjev Vala 202 na prizorišču se sprašuje, kdo bo začel v napadu za Nemčijo in ali bo v prvi postavi priljubljeni Niklas Füllkrug. V ospredju podkasta je seveda slovenska reprezentanca. Nekoč je veljalo, da so v Sloveniji deficitarni poklici mizar, varilec in bočni branilec, pravi Jože Pepevnik, a na tem prvenstvu oba, ki igrata na bokih, blestita. Erik Janža je dosegel prvi gol, Žan Karničnik pa drugega. Karničnik se je le nasmehnil izjavi srbskega predsednika Aleksandra Vučića, da ne razume, kako je lahko proti srbski reprezentanci zadel nekdo, ki zasluži samo 5000 evrov v Celju. Ob Jožetu o EP debatirajo tudi Boštjan Janežič, Marko Cirman in voditelj Luka Petrič, razmišljajo pa tudi, kje so Portugalci najranljivejši. Na zadnjih prvenstvih so imeli precej težav z nizkim, trdnim blokom, ko jim ne uspe najti poti skozi zgoščeno obrambo.

42 min 28. 6. 2024


Matjaž Kek: Beniju moramo pomagati zdaj, potem ko je tolikokrat prej on pomagal nam

Prvi prosti dan je mimo, po drugem pa se začne osmina finala. Tudi s slovensko reprezentanco. V ponedeljek bo igrala s Portugalsko. V valovskem nogometnem podkastu lahko slišite selektorja Matjaža Keka. Bolj umirjen in še bolj premišljen kot takrat, ko ga po navadi slišite na radijskih valovih, tik pred tekmami ali takoj po njih. V reprezentančnem taboru si je vzel čas za slovensko sedmo silo. Govoril je o Benjaminu Šešku, ki je moral dvakrat zapustiti zelenico po dobri uri igre na tem prvenstvu. Pravi, da je v zahtevnem položaju in da mu morajo v izbrani vrsti zdaj pomagati, ker je on doslej tolikokrat pomagal reprezentanci. Razmišljal je tudi, da bi lahko bila nesojena tekmica v osmini finala Romunija zelo neugodna, povedal, da je pod svojo kapo kukal proti uri na koncu tekme z Anglijo in upal, da ga nihče pri tem ne vidi. Izognil pa se je odgovoru na vprašanje, ali bodo njegovi izbranci vadili enajstmetrovke pred ponedeljkovim dvobojem, in le odvrnil, da je te dni v Porurju lepo vreme. V podkastu Žoga je okrogla se o nogometu pogovarjajo Boštjan Janežič, Marko Cirman, Jože Pepevnik in voditelj Luka Petrič.

44 min 28. 6. 2024


Marca generalka, v ponedeljek zares

Slovenija−Portugalska je par osmine finala na evropskem nogometnem prvenstvu. Portugalska je edina udeleženka EP, ki jo je Slovenija letos premagala. Dvoboji z evropskim prvakom izpred osmih letih so kot mestni avtobusi. Celo večnost čakaš, da pride, 33 let v tem primeru, potem pa prideta dva zapored. V Stožicah je bilo 2 : 0 po golih Adama Gnezde Čerina in Timija Elšnika. Ekipa valovskih reporterjev na prvenstvu v Nemčiji pravi, da ne gre vleči preveč vzporednic s tisto tekmo. Precej igralcev je tedaj manjkalo, pravi Boštjan Janežič. Marko Cirman je na tekmi Portugalske in Gruzije videl, da je Portugalska igrala precej podobno in brezidejno kot v Ljubljani, tudi v Gelsenkirchnu je bilo 2 : 0, Jože Pepevnik pa ugotavlja, da je bilo veliko dejavnikov na strani Gruzijcev, denimo bojevitost, želja in navsezadnje čar igrati na prvem velikem tekmovanju. Voditelj podkasta Žoga je okrogla je Luka Petrič.

38 min 27. 6. 2024Čakalna vrsta

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine