Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Radijski ringaraja

Ob sobotnih jutrih odpiramo vrata slovenskih vrtcev, poslušamo ringarime in zgodbaraje, iščemo odgovore na Violinčkova vprašanja ter rešujemo zanke in uganke. Kukamo v učilnice prvošolcev in odgovarjamo na tisoč zakajev. Poleg tega pa se na koncu vedno izkaže, da otroci vse povedo brez dlake na jeziku, svet odraslih pa razumejo bolje, kot si mislimo. Velik poudarek je na sproščenem in živem telefonskem pogovoru z najmlajšimi (Tel.št.: 01-475-22-22).

528 epizod

Radijski ringaraja

528 epizod


Ob sobotnih jutrih odpiramo vrata slovenskih vrtcev, poslušamo ringarime in zgodbaraje, iščemo odgovore na Violinčkova vprašanja ter rešujemo zanke in uganke. Kukamo v učilnice prvošolcev in odgovarjamo na tisoč zakajev. Poleg tega pa se na koncu vedno izkaže, da otroci vse povedo brez dlake na jeziku, svet odraslih pa razumejo bolje, kot si mislimo. Velik poudarek je na sproščenem in živem telefonskem pogovoru z najmlajšimi (Tel.št.: 01-475-22-22).

4. b v tem šolskem letu tudi navija

Sredi junija smo imeli na radiu prav poseben obisk, k nam so prišli četrtošolci z Osnovne šole Prežihovega Voranca v Ljubljani. Z našimi gosti se je po radiu sprehodila Špela Šebenik, zavili so tudi v radijski studio in se tam pogovarjali o tem, po čem si bodo zapomnili to šolsko leto. V tokratni oddaji izveste, kaj je novega v 4. b-razredu, pa tudi, kako navijajo za naše športnike.

56 min 22. 6. 2024


Mladi poslušalci na obisku v studiu

Ob koncu šolskega leta smo v radijski studio povabili naše najmlajše poslušalce, ki so nam zapeli in zaigrali na različne inštrumente. Naši sogovorniki v studiu so bili Tosja, Jaša, David, Lan, Matic, Ožbej in Liza - pogovarjali smo se o tem, po čem si bodo zapomnili letošnje šolsko leto, kateri šolski predmet je postal njihov najljubši, kaj zanimivega so se naučili, katero dobro knjigo so prebrali in pa seveda, kakšni so njihovi načrti za prihajajoče poletje.

54 min 15. 6. 2024


Škratki iz Čenče na obisku

Ta teden smo imeli na radiu prav poseben obisk, k nam so prišli otroci iz skupine Škratki, enota Čenča, iz vrtca Najdihojca. Z našimi gosti smo se sprehodili po radiu, zavili smo tudi v radijski studio, kjer so nam zapeli v mikrofon in povedali, kako raziskujejo Ljubljano. V skupini Škratki so otroci stari pet in šest let, kar pomeni, da so že tako veliki, da bodo jeseni šli v šolo … Kaj vse se lahko zgodi, če vas obiščejo Škratki!

51 min 8. 6. 2024


Na sprehodu z družino

V tem tednu smo se zapeljali na Gorenjsko in tam obiskali Osnovno šolo prof. dr. Josipa Plemlja Bled. S tretješolci in četrtošolci smo se pogovarjali o tem, koliko bratcev in sestric imajo doma, kam se najraje odpravijo v krogu svoje družine in jih vprašali, zakaj radi obiščejo svoje stare starše …

50 min 1. 6. 2024


Zakaj so cvetlice različnih barv?

V maju cvetijo rože in drevesa, nas pa je zanimalo, zakaj so cvetlice različnih barv? V naš studio vstopa vonj po sveže pokošeni travi in glasovi otrok, ki se odpravljajo na travnik. V tem tednu pa na našem Prvem programu vsak večer brenčijo Čebelice in tudi v naši oddaji jih bomo srečali - čebele in Čebelice in pravljice …

51 min 25. 5. 2024


Spoznajmo muzeje in čebele

Na mednarodni dan muzejev bomo preverili, kako dobro otroci poznajo muzeje, njihovo poslanstvo in kdo dela v njih, ker pa se bliža tudi svetovni dan čebel, se bomo z otroki z OŠ Podbočje pogovarjali tudi o čebelah in medu. Poznamo 20 tisoč vrst čebel, v Sloveniji jih živi 550, mi pa se bomo vprašalai, zakaj te živali potrebujejo svoj dan, zakaj so tako pomembne za naš ekosistem in življenje na Zemlji.

55 min 18. 5. 2024


Dnevi brez igrač s Ptički iz Vrtca pod Gradom

Z radijskim mikrofonom bomo obiskali najmlajše iz skupine Ptički iz ljubljanskega Vrtca pod Gradom. Povedali nam bodo, kakšen je njihov dan v vrtcu, katere dejavnosti imajo najraje in kakšno je njihovo najljubše vrtčevsko kosilo. V njihovi skupini so imeli dneve brez igrač, zato bodo povedali, kaj so počeli in kako so se igrali brez punčk, avtov in knjižic. Ugotavljali so tudi, kaj pomeni biti pravi prijatelj: kakšne lastnosti imajo dobri prijatelji, kako se lepo igramo in katere so slabe lastnosti, ki si jih pri prijatelju ne želimo. Na telefonu 01 475 22 22 pa kot vedno čakamo tudi na klice naših najmlajših poslušalcev. Se slišimo!

54 min 11. 5. 2024


Telovadimo, sestavljamo sobotni jedilnik in prespimo pri prijateljih

Današnja oddaja Radijski ringaraja bo zelo razgibana. Alja in Tadeja bosta z drugošolci z Osnovne šole Šentjernej sestavili sobotni jedilnik in pripravili okusne palačinke. Skupaj s tretejšolci z Osnovne šole dr. Vita Kraigherja bomo potelovadili in izvedeli, kateri športi so jim najljubši, otroci iz Osnovne šole Litija pa bodo povedali, kako si po napornem dnevu privoščijo počitek in kako je, ko domačo posteljo za kakšno noč tudi zamenjajo in prespijo pri babicah, dedkih, sestričnah in bratrancih. V Zakajčku se bomo spraševali, kako nastane mavrica - vi otroci pa nam boste tokrat v nagradnem izzivu mavrico lahko tudi narisali in nam svoje risbice poslali na naš radijski naslov. Se slišimo v soboto po 8h!

54 min 4. 5. 2024


V prvomajske počitnice s tretješolci iz Šentjerneja

Prvomajske počitnice so zadnje v letošnjem šolskem letu in so za vse dobrodošel oddih. Šolarji jih preživljate na različne načine, za tretješolce iz Osnovne šole Šentjernej je to tudi čas za druženje s prijatelji, obiske sorodnikov in kakšen izlet. Aleksandra, Timijan, Oskar, Tjaž, Blaž, Lana in Brina pa se odlično znajdejo tudi v muhastem aprilu.

52 min 27. 4. 2024


Skrbimo za okolje in beremo dobre knjige

V aprilu obeležujemo svetovni dan Zemlje in svetovni dan knjige, zato se bomo v tokratni oddaji Radijski ringaraja skupaj z otroki z Osnovne šole Šentjernej spraševali, kako skrbimo za naš planet in kaj vse lahko naredi prav vsak od nas, da bo naša Zemlja lepša in čistejša. Skupaj bomo prelistali tudi različne knjige in ugotavljali, kakšni knjižni junaki so najbolj zanimivi in zakaj nekatere knjige vzamemo v roke lahko tudi večkrat. Za naše najmlajše poslušalce imamo pripravljena tudi lepa knjižna presenečenja, zato se nam le pridružite na 01 475 22 22. Se slišimo!

55 min 20. 4. 2024


RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine