Pravljica za lahko jutro

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Pravljica za lahko jutro

Pravljice niso samo za lahko noč. Na Prvem jih ob posebnih priložnostih začenjamo že zgodaj zjutraj.

109 epizod

Pravljica za lahko jutro

109 epizod

Pravljice niso samo za lahko noč. Na Prvem jih ob posebnih priložnostih začenjamo že zgodaj zjutraj.

Lisjaček v Luninem gozdu 9

V Pravljici za lahko jutro sledi še zadnji del zgodbe slovenske pisateljice Svetlane Makarovič. In v njej se živali, ki jih je stiska pripeljala v Lunin gozd, resnično dobro počutijo. Pot tja pozna igralka Polona Juh. Pripoveduje: Polona Juh. Napisala: Svetlana Makarovič. Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina. Oblikovalka zvoka: Sonja Strenar. Režiser: Klemen Markovčič. Posneto v studiih Radia Slovenija 2019.

2 min 27. 2. 2021


Lisjaček v Luninem gozdu 8

Še danes in jutri se bomo ob 6.40 družili z živali, ki jih je stiska prignala v Lunin gozd. V svet Svetlane Makarovič pa nas bo tudi to jutro s svojim glasom popeljala igralka Polona Juh.

2 min 26. 2. 2021


Lisjaček v Luninem gozdu 7

V Pravljici za lahko jutro nas čaka sedmi del druženja v Luninem gozdu. S kakšnim darilom bo srebrna lisička presenetila lisjačka, ko bo zjutraj, ko odprl oči? Pripoveduje: Polona Juh. Posneto v studiih Radia Slovenija 2019.

2 min 25. 2. 2021


Lisjaček v Luninem gozdu 6

Pravljice niso samo za lahko noč. Na Prvem jih ob posebnih priložnostih začenjamo že zgodaj zjutraj. V naslednjih minutah bomo prisluhnili šestemu delu zgodbe Lisjaček v Luninem gozdu. Gozd Svetlane Makarovič pa seveda ni navaden gozd. In tudi lisička ni čisto navadna lisička … Pripoveduje: Polona Juh. Posneto v studiih Radia Slovenija 2019.

2 min 24. 2. 2021


Lisjaček v Luninem gozdu 5

Peti dan druženja v čarobnem Luninem gozdu pisateljice Svetlane Makarovič. Mnogi še vedno ne vedo zanj, le tisti, ki z nami poslušate radijsko pravljico v nadaljevanjih. In kje smo ostali? Morda le izvemo, kako se v Luninem gozdu izpolnjujejo želje. Pripoveduje: Polona Juh. Posneto v studiih Radia Slovenija 2019.

2 min 23. 2. 2021


Lisjaček v Luninem gozdu 4

Jutra na Prvem bodo tudi v naslednjih dneh obarvana s pravljico za najmlajše. Vse do sobote bomo vstopali v gozd, ki je skrit pred ljudmi in namenjen le svetu živali, v čudoviti domišljijski zgodbi pisateljice Svetlane Makarovič Lisjaček v Luninem gozdu. Ta je prvič izšla v knjižni obliki leta 1976, vanjo pa se je zatekel lisjaček, ki še ne ve, ali je vse to res ali so le sanje? Prisluhnimo četrtemu delu zgodbe v interpretaciji igralke Polone Juh. Posneto v studiih Radia Slovenija 2019.

2 min 22. 2. 2021


Lisjaček v Luninem gozdu 3

Cikel pravljic, ki vam jih v času epidemije ponujamo v poslušanje za lahko jutro, nadaljujemo s tretjim delom zgodbe izpod peresa Svetlane Makarovič. In kje smo končali včeraj? Premraženega lisjačka, ki se mu prav nič še ne sanja, da se je znašel v gozdu, ki je lahko tudi čaroben, je premagala utrujenost. Stisnil se je k skali in zaspal. Prisluhnimo igralki Poloni Juh.

2 min 20. 2. 2021


Lisjaček v Luninem gozdu 2

V Pravljici za lahko jutro vas vabimo, da prisluhnite drugemu delu pravljice Lisjaček v Luninem gozdu. Včeraj smo spoznali lačnega in premraženega lisjačka, ki še ne ve, da se je znašel v Luninem gozdu. Pripoveduje: Polona Juh. Napisala: Svetlana Makarovič. Posneto v studiih Radia Slovenija 2019.

2 min 19. 2. 2021


Lisjaček v Luninem gozdu 1

V Pravljici za lahko jutro vam v februarskih dneh v poslušanje ponujamo slovenske pravljice. Nadaljujemo z zgodbo pisateljice Svetlane Makarovič: Lisjaček v Luninem gozdu v interpretaciji igralke Polone Juh. Vstopimo v gozd, ki je skrit pred ljudmi in namenjen le svetu živali … Pripoveduje: Polona Juh. Napisala: Svetlana Makarovič. Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina. Oblikovalka zvoka: Sonja Strenar. Režiser: Klemen Markovčič. Posneto v studiih Radia Slovenija 2019.

2 min 18. 2. 2021


Dvanajst slonov - 7. del

V naslednjih minutah bomo prisluhnili še zadnjemu delu zgodbe Dvanajst slonov, ki je nastala izpod peresa pisatelja Leopolda Suhodolčana. Domišljijska zgodba govori o deklici Barbari, ki si je od vsega najbolj želela imeti slona. Slišali smo, da jih je k njej na obisk prišlo kar dvanajst … Kako se zgodba konča pa v naslednjih minutah …

3 min 17. 2. 2021



Čakalna vrsta

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine