Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Po Sloveniji

835 epizod

Analize najodmevnejših tem in zanimivosti iz lokalnega okolja

Mestno jedro Celja bo kmalu zasijalo v lepši podobi

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - Katere mariborske fakultete in študijske smeri imajo po koncu prvega prijavnega roka omejen vpis? - Ponudbe izvajalcev za obnovo in dograditev vrtca v Framu presegajo razpoložljiva občinska sredstva. - Občina Sodražica bo gradila kanalizacijsko omrežje v naselju Zamostec. - V obnovljeni Rustjevi hiši v Ajdovščini bodo odprli doživljajski center pekarske in mlinarske dediščine.

17 min 24. 7. 2024


Protipoplavni nasipi na Muri nikoli končana zgodba

Drugi poudarki: - V spodnjem Podravju nestrpno čakajo začetek graditve glavne ceste od Ormoža proti Ptuju, a kaj, ko ni znana trasa skozi oziroma mimo Ptuja. - Največja naložba v občini Loški Potok ta čas je usmerjena v izboljšanje oskrbe s pitno vodo. Novo vrtino povezujejo z vodovodnim omrežjem. - Sevniški oziroma posavski gasilci nasploh z vozilom, ki jim ga lahko zavidajo marsikje drugje - novim vozilom za gašenje in reševanje z višin. - Spomladi bo odprl vrata nov študentskim dom Univerze na Primorskem, a bo dodatnih 118 ležišč še vedno veliko premalo.

16 min 23. 7. 2024


Pred obletnico poplav: Tudi v ljubljanskih Sneberjah vsakič ob dežju s strahom gledajo v nebo.

Osrednja in največja naloga - trajna ureditev protipoplavne zaščite - ostaja neuresničena. Drugi poudarki: - Degradirana, nekoč industrijska zemljišča v Novem mestu bodo namenili za graditev stanovanj. - V Velenju bodo obnovili Staro elektrarno. V prihodnje bo namenjena predvsem podpori gospodarskim dejavnostim. - Po ptujskih ulicah bo spet zapeljal "zapeljivec". - Festival Larfa art v Cerknem že kot uvod v priprave na pustovanje

18 min 22. 7. 2024


Mineva eno leto od obsežnega vetroloma v alpskih dolinah

Izvajalci so pospravili že 80 odstotkov podrtih ali poškodovanih dreves. Nevarnost širjenja podlubnikov ostaja. Drugi poudarki oddaje: - Vas moti pretiran hrup, neodgovorni lastniki psov, ki ne pospravljajo iztrebkov svojih živali, malomarno odvržene smeti ...? V Piranu so se odločili ukrepati. - Kulturni kapital je lahko gonilna sila turistične ponudbe; tega se zavedajo tudi v Mariboru. - V Beltincih 52-ti mednarodni folklorni festival. Osrednja skrb je prenašanje kulturne dediščine na mlade.

16 min 19. 7. 2024


Oskrba z vodo v slovenski Istri kljub vročini in suši za zdaj stabilna

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - Zasavje bo razvojna sredstva vlagalo v pravični prehod in obogatitev učnih programov. - Zakaj se graditev kolesarske povezave med Celjem in Laškim ne premakne z mrtve točke? - V Postojni predstavili projekt graditve športne dvorane pri tamkajšnji srednji šoli. - Pri prenovi Podestatove palače v Izoli odkrili ostaline iz 15-ega stoletja.

16 min 18. 7. 2024


Protipoplavni ukrepi bodo obsežni tudi v Laškem

Drugi poudarki: - Wakepark Dooplek raj za ljubitelje športov na vodi - Turizem se lepo razvija tudi v Kostelu, pogrešajo pa gostinsko ponudbo. - Obiskali smo udeleženc tečaja slovenščine na Koprskem, kar 40 jih je iz različnih držav. Kaj se jim zdi najtežje? Nedvomno dvojina!

18 min 17. 7. 2024


Bolnišnico v Murski Soboti zdravniška stavka spet sili v rdeče števlke

Drugi poudari: - V Mariboru od jutri novosti parkiranja: plačljivost na belih conah podaljšujejo do 20-ih. - V Loškem Potoku ni tolikšnega nasprotovanja vetrnim elektrarnam, kot ga opažajo drugod po državi. Prvo izmed načrtovanih osmih vetrnic že gradijo. - 12 slikarjev iz Slovenije, Armenije, Nizozemske, Španije, Avstrije in Ukrajine se udeležuje najstarejše slikarske kolonije v srednji Evropi Izlake - Zagorje. - V teh vročih dneh ne pozabimo na hišne ljubljenčke. Tudi oni potrebujejo dovolj vode in ohladitev.

16 min 16. 7. 2024


Tudi v Celju in Velenju opazno več turistov

Drugi poudarki: - Tudi ajdovska občina je sprejela strategijo razvoja turizma. Poudarek je na trajnosti, cilj pa okrepitev upravljanja celotne destinacije Vipavska dolina. - Hiša dobre volje v Novi Gorici ima nove prostore. Kaj vse v njej počnejo starostniki? - Brežice se postavljajo na zemljevid filmskih festivalov. Kar ni naključje.

16 min 15. 7. 2024


Tudi v Podravju manjka delovne sile

Drugi poudarki: - Bralna pismenost otrok se poslabšuje. Za njeno izboljšanje sta združili moči osnovni šoli iz Bistrice ob Sotli in sosednjega Kumrovca na Hrvaškem. - Istrski med že četrti skupni slovensko-hrvaški izdelek, ki ga je Evropska komisija vpisala v register zaščitenih označb porekla. - Žužemberk praznuje, tudi z vpogledom v preteklost. V nedeljo se bo spremenil v srednjeveško mesto. - V zavetišču za brezdomce v Murski Soboti je bilo zelo ustvarjalno. Uporabniki so slikali ob pomoči likovnikov iz Gornje Radgone.

17 min 12. 7. 2024


Prenova doma upokojencev Nova Gorica

Med poudarki oddaje še: - V Mariboru ima Prostafer dobre rezultate - pesti pa jih voznikov - prostovoljcev. - V občini Rače-Fram bodo še letos začeli graditi novo zdravstveno postajo. - V Tržiču se zaključuje projekt Revive, ki so se ga udeležili ustvarjalnu mladi iz šestih evropskih držav. - Prodaja znane izolske gostilne samo začasno umaknjena z dnevega reda občinskega sveta. - Nepooblščeni dvig zaprnice na jezu v Renčah povzročil veliko škode na ribljem življu. - V Novem mestu 21. počitniške ustvarjalnice Otroški svet.

15 min 11. 7. 2024Čakalna vrsta

Prispevki Po Sloveniji

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine