Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Na sceni

Nove izdaje slovenskih izvajalcev, pogovori v živo, izčrpne informacije ter dobra glasba so stvari, ki morajo zanimati vsakega resnega poslušalca slovenske glasbe.

428 epizod

Na sceni

428 epizod

Nove izdaje slovenskih izvajalcev, pogovori v živo, izčrpne informacije ter dobra glasba so stvari, ki morajo zanimati vsakega resnega poslušalca slovenske glasbe.

Paranoise - Baffled Driver

Mlada koprska skupina Paranoise se predstavlja s prvencem Baffled Driver. Njeni člani so skozi koronsko obdobje luščili ideje za skladbe, za katere menijo, da najbolje odražajo njihove poglede na svet. Dovolj zrelo že pišejo in pojejo o sreči, pesimizmu, ljubezni in vsesplošnem spopadanju z življenjem. Podrobneje o njihovem delovanju basist Aleš Marsič in kitarist Dean Radišič.

25 min 16. 10. 2024


Piran Express – Piran Express

Skupino Piran Express sestavljajo izkušeni glasbeniki z dolgoletnim stažem. Odločili so se za glasbo z družbeno angažiranimi besedili in slogom, ki je še najbližji alternativnemu bluz roku. Možje na prvencu, ki je naslov dobil kar po skupini, kljub zelo zrelim letom ponujajo veliko entuziazma in energije. Več pa kitarist in pevec Darko Ravnikar ter kitarist Gianni Collori.

33 min 9. 10. 2024


Jernej Zoran - Ptice letijo spet na jug

Dolenjski kitarist in avtor Jernej Zoran spada med plodovitejše glasbenike na domači sceni. Na ploščo Ptice letijo spet na jug je uvrstil kitarsko usmerjeno glasbo. Ob instrumentalnih se je tokrat drugače kot na prejšnjih ploščah sam spopadel z vokalnimi melodijami. Slišali boste rok z dodatki popa in bluza.

33 min 2. 10. 2024


Orlek - 3.5 Polnomastno

Zasavska skupina Orlek praznuje 35-letnico delovanja s ploščo 3.5. Polnomastno. Slišali boste nekaj novosti ter uspešnice, katerim so njeni člani sešili nove obleke v sodelovanju z glasbenimi prijatelji. Še vedno prisegajo na svojsko hudomušnost in pikrost. Obširneje pa pevec Vlado Poredoš in basist Mitja Tori.

33 min 25. 9. 2024


Pelhan – Zgrabi me

Kvartet Pelhan iz Vipavske doline po dobrem desetletju izdaja drugi album Zgrabi me, ki prinaša širok spekter čustvenih in glasbenih izrazov. Člani zasedbe v skladbah raziskujejo teme, kot so ljubezen, izguba, notranji boj in osebna rast, s tem pa poslušalca popeljejo na introspektivno popotovanje skozi različne glasbene sloge in razpoloženja.

26 min 18. 9. 2024


Koala Voice – Auf Wiedersehen

Kvartet Koala Voice sestavljajo izkušeni glasbeniki, na peti plošči Auf Wiedersehen zajemajo občutke in dogodke preteklih treh let. Glasba in besedila so spodbudni in navdihujoči, zgodbe o zlomljenih srcih pa so nadomestile tiste o hvaležnosti, smehu ter zavedanju, da nas glasba hrani in zdravi.

29 min 11. 9. 2024


Gušti – Ljubezen osvobaja

Miha Guštin - Gušti je zadnje desetletje zbiral zamisli za novo glasbo. Medtem je znal spomniti nase z novimi skladbami, letos pa je potegnil črto in jih izdal na četrtem albumu Ljubezen osvobaja. Kot avtor, glasbenik in pevec raziskuje meje obstoječih žanrov in jih združuje v unikaten, prepoznaven zvok. Giblje se med klasičnim rokenrolom in sodobnim sintpopom, oboje pa zliva v preplet analogne in digitalne glasbe.

36 min 4. 9. 2024


Dimek & Davor Klarić – Za žejne in srečne

Jernej Dirnbek - Dimek in Davor Klarić sta izkušena glasbena mačka z dolgoletnim stažem v slovenski glasbi. Album Za žejne in srečne je plod njunega šestletnega druženja, v okviru katerega sta snovala in ustvarjala zanimive zgodbe. Tematika se dotika običajnih tem malega človeka, ki jih obravnavata na humoren, zbadljiv, a vendarle tudi razmišljajoč način. Prav zato prek prigod svojih junakov nastavljata ogledalo družbi. Več o pisani in zanimivi glasbeni podobi, prepleteni z duhovitimi in zbadljivimi besedili, pa avtorja.

31 min 19. 6. 2024


Maja Keuc – Sončnice

Maja Keuc predstavlja album Sončnice, na katerem razkriva igrivo lahkotnost, pozitivno energijo in globoko refleksijo. Besedila in melodije nihajo med svetlobo in temo ter lahkotnostjo in težo. V oddaji avtorica odkritosrčno o zasnovi in udejanjanju idej.

29 min 12. 6. 2024


Fed Horses - M.L.A.D.

Ime Fed Horses pooseblja delovanje Urše in Jureta Mihevca. Dobro sta se dokazala že na dveh EP-jih in koncertnem albumu. Svežino izraza iščeta v žanrski različnosti, saj se raziskujoče oddaljujeta od indie kantrija in alt popa. Album M. L. A. D. se poklanja področju duševnega zdravja in prinaša zgodbe zavetja, ljubezni, odpuščanja, strasti, hrepenenja in upanja. Več pa pevka Urša Mihevc.

34 min 5. 6. 2024



Čakalna vrsta

Prispevki Na sceni

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine