Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Koristnice

Koristne informacije in nasvete za različne situacije in priložnosti.

258 epizod

Koristnice

258 epizod

Koristne informacije in nasvete za različne situacije in priložnosti.

Kisanje zelja in repe

V Koristnicah o še enem tradicionalnem jesenskem opravilu, ki je v zadnjem času marsikje spet vse bolj prisotno – o kisanju zelja in repe. Kateri dodatki so pri tem opravilu priporočljivi in kateri nepogrešljivi, kakšne metode kisanja poznamo in katere so najpogostejše napake pri tem? Svetovala je Tina Perko iz Izobraževalnega centra Piramida Maribor.

14 min 15. 10. 2024


Sajenje iglavcev in listavcev, obsekavanje travnatih robov zelenic in globinsko zračenje trate

V Koristnicah tokrat o jesenskem sajenju. Zanimalo nas je predvsem, ali je kakšna razlika med sajenjem iglavcev in listavcev, govorili pa smo tudi o obsekavanju travnatih robov zelenic in globinskem zračenju trate. Z nami je bila vodja vzdrževanja parkovnih površin pri mariborskem Nigradu, Karin Bejo.

15 min 1. 10. 2024


Jesenska opravila v sadnem vrtu

V Koristnicah ob smo govorili o jesenskih opravilih v sadnem vrtu. Med drugim se bomo vprašali, kako sadno drevje zaščitimo pred divjadjo in zmrzaljo, koliko porežemo rastoče poganjke in kako obrano sadje skladiščimo. Zanimala nas bo tudi kakovost letošnje letine sadja. Z nami je bil svetovalec in specialist za sadjarstvo iz Kmetijsko-gozdarskega zavoda Maribor, Andrej Soršak.

19 min 17. 9. 2024


Prezračevanje

V Koristnicah tokrat o prezračevanju, gnojenju, obnovi in urejanju nove trate, delitvi in presajanju trajnic in o obrezovanju zimzelenih rastlin; vprašali pa smo se tudi, zakaj je pomembna pletev žive meje in ali je zdaj čas za nakup čebulnic. Z nami je bila vodja vzdrževanja parkovnih površin pri mariborskem Nigradu, Karin Bejo.

18 min 3. 9. 2024


Ustvarjanje trajnostnega okrasnega vrta

Katera vprašanja si postavimo, če želimo ustvariti trajnostni okrasni vrt, smo razkrili v tokratni svetovalni oddaji Koristnice. Vprašali smo se tudi, katere rastline spadajo v tak vrt in katere so odporne proti boleznim in škodljivcem. Z nami je bila svetovalka vrtnarskih storitev in urejanja vrtov Simona Gobec.

17 min 20. 8. 2024


Gojenje trajnic, vzdrževanje žive meje in obrezovanje iglavcev

Če nimamo časa na pretek in si kljub temu želimo imeti vrt, na katerem bi lahko vse poletje brez zahtevnega vzdrževanja rastlin uživali ob njihovem cvetenju, si lahko omislimo maslenice. V svetovalni oddaji Koristnice ste tokrat izvedeli, od kod te trajnice izvirajo in kako jih gojimo, spoznali ste njihove lastnosti, govorili pa smo tudi o vzdrževanju žive meje in avgustovskem obrezovanju iglavcev. Z nami je bila vodja vzdrževanja parkovnih površin pri mariborskem Nigradu Karin Bejo.

17 min 6. 8. 2024


Varnost v gorah

Gorniška sezona je na vrhuncu, zato smo v svetovalni oddaji Koristnice govorili o varnosti v gorah. Vprašali smo se kaj moramo upoštevati, preden se odpravimo v gore, katera oprema je obvezna in katera priporočljiva, pa tudi kaj storimo, če pride do nesreče. Z nami je bil reševalec Gorske reševalne službe Maribor, Ljubo Hansel.

20 min 23. 7. 2024


Poletna opravila v okrasnem vrtu - pomlajevanje in obrezovanje sivke

V svetovalni oddaji Koristnice o najpomembnejšem poletnem opravilu v okrasnem vrtu, zalivanju rastlin, oskrbi vrtnic, obrezovanju spomladi cvetočih grmovnic, obrezovanju in pomlajevanju grmičkov sivke, pa tudi o tem, kaj storiti za zaščito pred glivično okužbo. Z nami je bila vodja vzdrževanja parkovnih površin pri mariborskem Nigradu, Karin Bejo.

16 min 9. 7. 2024


Pravni nasveti za zaščito potrošnikov na počitnicah

Da bi bili dopustniški dnevi čim bolj brezskrbni, smo v svetovalni oddaji Koristnice pripravili nekaj praktičnih nasvetov s področja prava. Govorili smo o tem, ali je dopust bolje rezervirati pri potovalni agenciji ali neposredno pri ponudniku storitve in o tem, katere so prednosti oziroma slabosti enega ali drugega? Pojasnili smo še, kako smo v primeru nepravilnosti zaščiteni potrošniki. Z nami je bila pravna svetovalka Zavoda PIP, Maja Šedivy.

19 min 21. 6. 2024


Krepitev rastlin, oskrba vrtnic in poletna rez glicinije

V svetovalni oddaji smo tokrat govorili o zalivanju in krepitvi rastlin in poletni oskrbi vrtnic; vprašali pa smo se tudi, kako opravimo poletno rez glicinije in kako lahko nasade popestrimo z nižjimi okrasnimi travami. Z nami je bila vodja vzdrževanja parkovnih površin pri mariborskem Nigradu, Karin Bejo.

19 min 11. 6. 2024



Čakalna vrsta

Prispevki Koristnice

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine