Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Klicna koda

Vsak ponedeljek zjutraj vtipkamo klicno kodo naših dopisnikov in sodelavcev ter preverimo aktualno dogajanje v različnih državah sveta.

212 epizod

Klicna koda

212 epizod


Vsak ponedeljek zjutraj vtipkamo klicno kodo naših dopisnikov in sodelavcev ter preverimo aktualno dogajanje v različnih državah sveta.

Boštjan Anžin o izpadu elektrike, govoricah o oboroževanju Ukrajine, obujenem projektu kopanja litija, volitvah v Severni Makedoniji in še čem

Pred nogometno tekmo Slovenije in Srbije so se v Beogradu temperature dvignile do 38 stopinj celzija, v regiji je za nekaj časa prišlo do izpada elektrike, sledila so silovita neurja s točo. Seveda pa ni samo vremensko burno dogajanje poskrbelo za pester junij. Veliko se govori o tem, da Srbija prek drugih držav oborožuje Ukrajino. Tudi o tem več Boštjan Anžin, ki pravi, da so sicer srbski politiki ob protestih obljubili piko "Projektu Jadar", izkopavanju litija s podjetjem Rio Tinto, a kot kaže, so te ideje znova obudili. Junija so potiho izpeljali tudi volitve v srbskem glavnem mestu, volitve pa so se zaključile tudi v Severni Makedoniji. Novi predsednik vlade je Hristjan Mickoski. Seveda pa, čeprav na kratko, ni šlo mimo športa. Vabljeni k poslušanju!

14 min 24. 6. 2024


Hrvati so zagreti navijači

V tokratni Klicni kodi z zagrebško dopisnico o dveh fenomenih, ki so jih prinesle evropske volitve pri naših južnih sosedih, o napovedih za poletno turistično sezono in seveda o prvem razočaranju hrvaških ljubiteljev nogometa.

10 min 17. 6. 2024


Dan po volitvah v Evropski parlament

Ali so bile to res prelomne volitve v Evropski parlament? Kdo so največji zmagovalci in poraženci znotraj 27-terice, je bil zeleni prehod kaznovan, kdo ima po izidih volitev največ možnosti za oblikovanje večine v EP? Bo Ursula von der Leyen ostala na čelu Evropske komisije?

15 min 10. 6. 2024


Največje in najdražje volitve v zgodovini človeštva so pod streho

V Indiji so se končale parlamentarne volitve, ki so bile največje in najdražje v zgodovini, volivcem je bilo na voljo kar milijon volišč. Kakšna po Indija poslej? Veliko kritik je slišati na račun dozdajšnjega predsednika Modija, a mu očitno Indijci še vedno zaupajo, kako to? V Švici naj bi sredi meseca potekala pogajanja za mir v Ukrajini, ključno vlogo pri tem naj bi imela Kitajska, ki pa je udeležbo odpovedala. Zakaj?

12 min 3. 6. 2024


Italijani zelo spoštujejo Pogačarjevo osebnost

Če stroka ceni Pogačarjev kolesarski profil - čedalje bolj popoln, kot so nam zadnje tri tedne razlagali kolegi iz športnega uredništva - pa Italijani zelo spoštujejo njegovo osebnost: pomoč sočloveku, ljubeznivost, kolegialnost - vse to so značilnosti, ki so tukajšnjemu značaju ljube. Italijanske stranke pred evropskimi volitvami ciljajo na karizmo svojih voditeljev, ki so jih uvrstili na prva mesta kandidatnih list, čeprav je jasno, da v naslednjih petih letih ne bodo odšli v evropski parlament, ampak bodo svoja mestu prepustili nižje uvrščenim kandidatom. To velja za Antonia Tajanija v stranki Naprej, Italija, Giorgio Meloni v Bratih Italije in tudi Elly Schlein v Demokratični stranki.

16 min 27. 5. 2024


Ali bo Stranka piva postala parlamentarna stranka?

Avstrijci bodo v Evropski parlament volili 9. junija, v jeseni pa bodo zvezne parlamentarne volitve. Kako poteka predvolilni boj, kaj kažejo javnomnenjske raziskave? S svojo kandidaturo na zvezni parlamentarnih volitvah pa je presenetila Stranka piva. Za zdaj kaže, da ji bo uspel vstop v parlament, za kakšno stranko gre?

8 min 20. 5. 2024


Umetna inteligenca in UEFA EURO 2024

Bliža se evropsko nogometno prvenstvo, velika tema zaradi geostrateških napetosti in terorističnih groženj je zagotovitev varnosti. Številni nogometni navdušenci, ki so v zadnjih mesecih skušali kupiti vstopnice za evropsko prvenstvo, so ostali praznih rok. Pa vendar, kdor ima srečo, lahko do njih še pride. Kako in po kakšni ceni?

14 min 13. 5. 2024


Procesi proti Trumpu ponujajo vpogled v anatomijo predvolilnih kampanj

Zakaj je zanimiv kazenski proces zaradi dajanja denarja v zameno za molk, prvi od štirih kazenskih procesov Donalda Trumpa? V Washingtonu se končuje eden bolj prelomnih procesov, ki bo učinkoval tudi globalno: ZDA proti Googlu. Ameriški predsednik Joe Biden je v petek podelil predsedniške medalje svobode 19 osebam, kdo so prejemniki? In kaj sploh pomeni medalja svobode?

11 min 6. 5. 2024


Stric Skopušnik- simbol nebrzdanega kapitalizma

Belgijcem se letos res obeta super volilno leto, ker bodo na volišča morali oditi kar petkrat. In to dobesedno morali, saj je Belgija ena redkih članic Unije v kateri je udeležba na volitvah obvezna. Tik pred praznikom dela,1.majem, so se dostavljavci hrane podjetja Uber (v glavnem so to kolesarji in motoristi) odločili, da bodo stavkali. Na enem osrednjih bruseljskih trgov so postavili kip - strica Jake Racmana - Skopušnika. Saj veste - to je tisti, ki je super bogat, ampak zelo skopuški. Kip, bržčas ne bi ravno razveselil Skopušnika, če bi bil resnična oseba. Upodobljen je namreč kot, da je prelit s katranom in povaljan v perju. Vsi dobro vemo, kaj to pomeni.

15 min 29. 4. 2024


Bo Andrej Plenković novi predsednik Evropske komisije?

Za Hrvaško je teden volilnih in povolilnih dogajanj, ki pa še niso prinesla jasne slike o bodoči vladi. V pogajanja o možni novi hrvaški koalicijski vladi se je vmešalo tudi ustavno sodišče. Po drugi strani nekateri tuji mediji vse glasneje omenjajo prav hrvaškega premierja Plenkovića kot možnega kandidata za predsednika Evropske komisije. Pa še pogled na evrovizijske stavnice. Hrvaška pesem Rim Tim Tagi Dim je bila dolgo časa na prvem mestu.

12 min 22. 4. 2024


RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine