Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Jutranjik

Ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Stik z informacijo na Radiu Koper. Že zgodaj zjutraj.

2610 epizod

Jutranjik

2610 epizod

Ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Stik z informacijo na Radiu Koper. Že zgodaj zjutraj.

Po poškodbi strešne konstrukcije na novi športni dvorani bo občina zahtevala zunanji nadzor

Gradnja dobrih 10 milijonov evrov vredne športne dvorane v Bovcu, ki bi morala biti končana že maja lani, se bo kot kaže še zavlekla. Kot smo poročali, so se namreč pred dvema dnevoma na enem od lesenih nosilcev za zeleno streho pojavile večje razpoke. Dela so zaustavili, poškodovan element pa začasno podprli. Danes se bodo z izvajalci ponovno sestali s predstavniki nadzora in občine. Ti bodo na stroške izvajalca zahtevali zunanji nadzor. Kaj je vzrok poškodbe in kakšna bo sanacija, še ni znano. V oddaji pa še: - V Novi Gorici bo nocoj slovesnost in podelitev nagrad ob prazniku mestne občine. - V Kanalu ob Soči se začenjajo 44. Kogojevi dnevi. - Lokostrelca Živa Lavrinc in Dejan Fabčič sta bronasta na paraolimpijskih igrah.

13 min 6. 9. 2024


Bojan Križaj bo bovškim svetnikom predstavil načrt za oživitev Kanina

Bovškim svetnikom se bodo danes spet predstavili morebitni vlagatelji v gorski center Kanin. Konzorcij Promotor na čelu z goriškim podjetnikom Ivanom Fornazaričem, ki že dolgo živi in dela v Dubaju, se je svetnikom predstavil že sredi julija, tokrat pa na sejo prihaja Bojan Križaj s svojo ekipo - srbskim podjetjem Ri-komerc. Ostali poudarki oddaje: - Natalija Gorščak je od danes predsednica uprave RTV Slovenija s polnimi pooblastili. - Ameriške oblasti pripravljajo nov predlog za končanje konflikta v Gazi. - Vse več primerov bolezni, ki jih prenašajo klopi, opažajo tudi v veterinarskih ambulantah.

11 min 5. 9. 2024


Bo TEŠ pred stečajem rešil interventni zakon?

Finančno stanje Termoelektrarne Šoštanj se je zaostrilo do te mere, da mu brez ukrepanja države z letom 2025 grozi stečaj. Razmere želijo na resornem ministrstvu reševati z interventnim zakonom, ki bi zagotovil javno službo za oskrbo s toploto. Ukrepanje države je nujno, saj Holding slovenske elektrarne družbe zaradi pravil Evropske unije ne more več financirati. V oddaji tudi o tem: - Vlada jutri obravnavala predlog novele zakona o dedovanju; pobudo sta dala Mestna občina Koper in Vrhovno sodišče. - V novogoriški mestni občini bodo v letošnjem šolskem letu izvedli nekaj večjih naložb v osnovnih šolah. - Na Debelem rtiču se zaključuje 15. Rotarijski kamp za otroke s posebnimi potrebami. - Na kolesarski dirki po Španiji je danes na sporedu 17-ta etapa.

14 min 4. 9. 2024


Je GO!2025 prezrl osrednjo glasbeno ustanovo na Goriškem?

Kulturni dom Nova Gorica je v javnem pismu opozoril na po njegovem mnenju nespoštljiv in izključevalen odnos javnega zavoda GO! 2025. V program evropske prestolnice kulture ni uvrstil mednarodnega tekmovanja klasičnega saksofona. Po mnenju Kulturnega doma gre za nepopravljivo škodo, saj se Nova Gorica s tem dogodkom uvršča med najpomembnejša tekmovanja v svetu klasičnega saksofona. V oddaji tudi o tem: - Na Bledu se bo zaključil Strateški forum. - Slovenija bo uradno prevzela enomesečno predsedovanje Varnostnemu svetu Združenih narodov. - Začel se je Literarni festival Vilenica. - V Tržaškem zalivu opazili jato 100 barakud.

10 min 3. 9. 2024


Novo šolsko leto prinaša številne novosti

Osnovnošolci in dijaki so včeraj uživali zadnji dan poletnih počitnic, danes pa jih čaka prvi šolski dan. Izzivov na ravni vzgoje in izobraževanja ne manjka, celoten sistem je pred pragom obsežnih sprememb, nekatere se uvajajo že z današnjim dnem. Na območju novogoriške mestne občine bo danes učilnice v osmih osnovnih šolah napolnilo 2.800 učencev. Kot vsako leto pa je ospredju varnost otrok na poti v šolo. V oddaji tudi o tem: -Začenja se Blejski strateški forum, ki velja za osrednji slovenski zunanjepolitični dogodek. -Knjižni festival Mesto knjige letos ubran na temo spomina. -Nogometaši Kopra remizirali s Celjem, Primorje pa je izgubilo v Mariboru.

12 min 2. 9. 2024


Začenjano se 59. Študijski dnevi Draga

Popoldne se bodo z okroglo mizo na temo klasične kulture v času umetne inteligence začeli 59. Študijski dnevi Draga. Tradicionalno tridnevno srečanje, ki ga prireja Društvo slovenskih izobražencev, je na Opčinah zaživelo v 60-tih letih prejšnjega stoletja in ponudilo prostor odprtega dialoga tik za tedanjo železno zaveso. Razprave bodo tudi tokrat posvečene aktualnim tematikam. V oddaji pa še: - Policija glede romske problematike dela dobro, zagotavlja notranji minister. - Izrael naj bi se strinjal z več ločenimi tridnevnimi človekoljubnimi prekinitvami ognja. - Brv čez reko Sočo pri kampu Lazar na Kobariškem do nadaljnjega zaradi nevarnosti ostaja zaprta. - V Ankaranu se družijo mladi gledališki igralci in lutkarji s Koroške.

12 min 30. 8. 2024


Učiteljev ponekod ni dovolj

Že nekaj let se na šolah soočajo s pomanjkanjem učiteljev. Pred novim šolskim letom so na nekaterih primorskih šolah kadrovske stiske reševali z reorganizacijo dela in prerazporeditvijo učiteljev. Velik organizacijski zalogaj pa pričakujejo tudi zaradi razširjenega programom, ki ga bodo na šolah uvajali postopoma. V oddaji tudi o tem: - Vlada napoveduje več ukrepov glede romske problematike. - Na letališču Portorož letos pristalo več večjih poslovnih letal. - V Parizu so se začele paraolimpijske igre, največji dogodek za športnike invalide.

10 min 29. 8. 2024


Vlada bo obravnavala nov davčni sveženj

Nov davčni sveženj prinaša davčne spodbude za privabljanje ključnih kadrov in zagonska podjetja, zaostritev pogojev za sp-je oziroma normirance ter višja obdavčitev sladkih in alkoholnih pijač. Gospodarstveniki opozarjajo, da so razvojne spodbude prešibke in omejene na zgolj nekatere skupine, predlogi pa ne odgovarjajo na ključne izzive kot je davčna obremenitev dela. V oddaji tudi o tem: -Kaj prinaša naložba za oživitev starega pristanišča v Trstu? -Prve oljke že pobrali in predelali v olje. -Račiška pečina pri Podgradu na seznamu geoloških dediščin. -Začele se bodo paraolimpijske igre.

11 min 28. 8. 2024


Primorski kmetje se to poletje spet soočajo s sušo

Večina padavin je letos poleti obšla slovensko Istro. Pred dobrim tednom je sicer padlo nekaj dežja, a dosti premalo, da bi voda namočila presušeno zemljo in kmetom prinesla nekaj olajšanja. Kakšna kaplja več je padla drugod po Primorski, a tudi tam ne dovolj. V oddaji tudi o tem: - Občina Kobarid še zaostrila pravila za nakup dovolilnic za uporabo vstopno-izstopnih mest. - Bolnišnice in ministrstvo bodo na sestanku iskali rešitve glede pomanjkanja radiologov. - Združeni narodi so začasno ustavili humanitarne operacije v Gazi.

12 min 27. 8. 2024


Ali lahko organizatorji omejijo prost dostop do vode?

Potem ko so se zaključili festivali na tolminskem Sotočju, je tam spet zaživel bar s spremljevalno ponudbo, območje pa je ponovno dostopno vsakomur. Prav prost dostop do vode je marsikdaj kamen spotike, saj je v času festivalov Sotočje dostopno zgolj obiskovalcem, ki plačajo vstopnico, od letos pa tudi prebivalcem s stalnim prebivališčem v Občini Tolmin. Tisti z začasnim prebivališčem, izletniki in turisti pa v času festivalov z ene strani do Sotočja ne morejo. Letos so na ta račun na inšpektoratu za naravne vire in prostor prejeli tudi dve prijavi zoper organizatorje V oddaji tudi o tem: - Napotnice do specialista po novem ne bodo več časovno omejene. - Zaradi pomanjkanja v vodovodnem sistemu v Plavah ni pitne vode. - Rumene boje označujejo morsko mejo Krajinskega parka Debeli rtič: kršitev je že manj. - Ajdovsko Primorje je na gostovanju presenetilo državne prvake iz Celja.

12 min 26. 8. 2024



Čakalna vrsta

Prispevki Jutranjik

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine