Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Iz roda v rod

Redna tedenska oddaja s poudarjeno duhovno in versko vsebino, odprta različnim verskim praksam in predvsem osebnim pričevanjem posameznikov kako oni doživljajo vero in kako jim ta pomaga živeti; poseben poudarek namenjamo ekumenizmu – sodelovanju in ustvarjanju mostov med različnimi krščanskimi cerkvami pri nas.

339 epizod

Iz roda v rod

339 epizod

Redna tedenska oddaja s poudarjeno duhovno in versko vsebino, odprta različnim verskim praksam in predvsem osebnim pričevanjem posameznikov kako oni doživljajo vero in kako jim ta pomaga živeti; poseben poudarek namenjamo ekumenizmu – sodelovanju in ustvarjanju mostov med različnimi krščanskimi cerkvami pri nas.

Molitev za zdravje - 2.del, pastor Klemen Vidic

Tokratna (1.9.2024) verska oddaja Iz roda v rod je nadaljevanje našega nedavnega megaherčnega druženja z evangelijskim pastorjem Klemnom Vidicem iz Krščanskega centra v Šentjurju, ko smo razmišljali o tem kako moliti za zdravje… govorimo torej o naši duhovni in duševni razsežnosti v algoritmu s telesnim.

27 min 30. 8. 2024


Kako na hvaležnost gledajo mladi iz mariborske nadškofije?

Hvaležnost je globoko prepletena tudi z vero. O tej temi smo govorili s katoliškim duhovnikom Juretom Sojčem, ki je vodja odbora za mlade pri mariborski nadškofiji ter Urbanom Hajncem, ki po končani Škofijski gimnaziji v Mariboru, stopa na pot duhovniškega poklica. Vabljeni k poslušanju.

21 min 25. 8. 2024


KAKO SPREJETI (DUHOVNO IN TELESNO) OZDRAVLJENJE - 1.ODDAJA - pastor Klemen VIDIC

Tokratna (18.8.2024) verska oddaja Iz roda v rod ima delovni podnaslov poletne duhovne impresije… srednješolka Angelina iz Maribora nam v uvodu pove kako je v Budimpešti potekalo nedavno vseevropsko srečanje krščanskih skavtov Royal Rangersov, potem pa pastor Klemen Vidic in duhovna antropologinja Milena Janel razmišljata o tem kako moliti za zdravje… Tehnična realizacija Boštjan Feguš. Avtor oddaje Tone Petelinšek. V.d. odgovornega urednika nacionalnega programa Radia Maribor Danijel Poslek.

27 min 16. 8. 2024


Pred vrati je praznik Marijinega vnebovzetja ali veliki šmaren

Marijino vnebovzetje je praznik upanja in poudarja dostojanstvo ter poklicanost vsake ženske. 15. avgusta številni množično romajo v Marijina svetišča in cerkve po vsej državi. Na veliki šmaren se kristjani spominjajo, da je bila Devica Marija z dušo in telesom vzeta v nebesa. V Sloveniji je Mariji posvečenih veliko župnijskih, podružničnih, zlasti pa božjepotnih cerkva in kapelic, zato je Marijino vnebovzetje v slovenskem prostoru globoko zakoreninjeno. Obiskali smo Brezje in Ptujsko Goro. Oddajo je pripravila Jasmina Bauman.

21 min 11. 8. 2024


KAKO ŽIVETI KRŠČANSTVO V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU - Karmen Petrej iz Vojnika

Tokratna verska oddaja Iz roda v rod ima delovni podnaslov kako biti kristjan v vsakdanjem življenju… naša gostja je ekonomistka, novorojena kristjanka Karmen Petrej iz Celja – gre za šolo upanja, sočutja, odpuščanja, dobrote in ljubezni…Tehnična realizacija Boštjan Feguš. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Vd odgovornega urednika nacionalnega programa Radia Maribor Danijel Poslek.

24 min 4. 8. 2024


Vključenost laikov in njihova vloga pri poslanstvu Cerkve

Drugi vatikanski koncil je še dodatno poudaril pomen laikov, ki imajo pomembno vlogo v življenju Cerkve. Kako dobro razumemo njihovo poklicanost in vlogo? Jih poznamo denimo po branju Božje besede, krašenju cerkve, petju, po sodelovanju v župnijskem pastoralnem svetu,… ? Laiki dopolnjujejo delo duhovnikov, so aktivni, po župnijah njihovo delo poteka zelo različno. V oddaji, ki jo je pripravila Jasmina Bauman, bomo slišali, kako imajo organizirano to občestveno dejavnost v Slovenj Gradcu.

20 min 25. 7. 2024


ROMARSTVO KOT DERIVAT VERE IN UPANJA...

Tokratna (21.7.2024) verska oddaja Iz roda v rod ima delovni podnaslov vera in romarstvo; obiskali smo največje slovensko romarsko središče Brezje na Gorenjskem s tamkajšnjim svetiščem Marije pomagaj… z nami sta: dr.Andreja Eržen Firšt – direktorica romarskega urada na Brezjah in pater dr.Robert Bahčič – rektor brezjanske bazilike… torej – romarstvo kot derivat vere in upanja… Tehnična realizacija Zoran Perko. Avtor oddaje Tone Petelinšek. V.d.odgovornega urednika nacionalnega programa Radia Maribor Danijel Poslek.

27 min 21. 7. 2024


Razgibana kulturno-turistična in duhovna dejavnost v župniji Sv. Peter pri Mariboru - Malečnik

Na god sv. Petra in Pavla, smo prav v času župnijskega praznovanja, obiskali župnijo Sv. Peter pri Mariboru – Malečnik. Predstavili smo razgibano kulturno-turistično in duhovno dejavnost. »Župnija je prostor za vsakogar,« pravi naš sogovornik župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan. V oddaji smo gostili tudi upokojeno medicinsko sestro Bernardo Kelbič, dobitnico Glaserjevega srebrnika in Valerijo Bračko, tajnico župnijsko pastoralnega in gospodarskega sveta.

19 min 14. 7. 2024


Oratorij mladih v župniji Sv. Urban - Destrnik

Obiskali smo župnijo Sv. Urban – Destrnik. Skozi oddajo nas popeljejo: Mirjana Fladung, ki je že več kot 10 let voditeljica oratorija, otroci in mladi, župnik Jože Škofič, animatorka Eva Petek, pa tudi ena izmed staršev Nina Horvat, ki svoje otroke redno vključuje v oratorij. Vabljeni k poslušanju.

20 min 7. 7. 2024


JEZUS - VEČNO MLADA DOBROTA LJUBEZNI - mladi in krščanstvo...

Tokratna verska oddaja Iz roda v rod ima delovni podnaslov mladi in krščanstvo, v njej pa sodelujejo trije gimnazijci – Patrik Čanji iz Celja, Nuša Krošl s Pragerskega in Angelina Janel iz Maribora… govorimo o mladih, veri, upanju in dojemanju časa v katerem smo. Tehnična realizacija Boštjan Feguš. Avtor oddaje Tone Petelinšek. V.d.odgovornega urednika nacionalnega programa Radia Maribor Daniel Poslek.

25 min 29. 6. 2024



Čakalna vrsta

Prispevki Iz roda v rod

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine