Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Glasba 202

26 epizod

Aktualne vsebine Glasbenega uredništva Vala 202.

Rockoteka 32

Marko Hietala, Liquid Gasoline, Myles Kennedy, Ace Frehley in Mick Mars so zgodbe dvaintridesete Rockoteke

118 min 17. 10. 2024


Rockoteka 31 - Martin Strel

Martin Strel je 1. oktobra praznoval sedemdeset. Svet ga pozna kot ultra maratonskega plavalca, le malo pa je takih, ki vedo, da je Martin odraščal z glasbo, igral kitaro, jo tudi poučeval. Ne samo zgodba, zanimiv bo tudi njegov glasbeni izbor, ki ga boste lahko slišali od 22 ure dalje.

119 min 9. 10. 2024


Rockoteka 30 - Izvir, Mike Zito, Lone Crow Rebellion

Slovenska progresivna rock zasedba Izvir je v sedemdesetih letih delovala zelo kratek čas. Kljub temu so iz nje nastale številne druge skupine, ki so kreirale slovensko glasbeno sceno v sedemdesetih, tudi v osemdesetih. Septembra 2024 je pri naši založbi ZKP RTV Slovenija ponovno izšel istoimenski prvenec skupine Izvir. V Rockoteki sta Andrej Konjajev in Marko Bitenc delila spomine kje in kako je plošča nastala, pa tudi o tem, kako so se v tistem času glasbeniki znašli pri nakupu glasbenih instrumentov in opreme. Slišite lahko tudi glasbo z novih plošč Mikea Zita in skupine Lone Crow Rebellion.

121 min 2. 10. 2024


Rockoteka 28 - Unto Others, The Dead Daisies, Anette Olzon, Shemekia Copeland

Aktualne vsebine Glasbenega uredništva Vala 202.

119 min 2. 10. 2024


Rockoteka 27 - Igor Pavkovič - Glasbena scena ameriške zahodne obale

Igor Pavkovič je konec Julija ponovno obiskal zahodno obalo Severne Amerike. Poleg koncertov, za valovske poslušalce manj znanih izvajalcev, je obiskal tudi Aberdeen, Tacomo, muzeja popularne kulture v Seatlu, Radijsko postajo KEXP in Easy Street Records -eno najbolje založenih ploščarn v tem delu Amerike. Med pogovorom vrtimo tudi veliko dobre, večini žal prezrte glasbe.

120 min 13. 9. 2024


Keep in Mind Festival

Konec tedna bo v različnih prostorih Metelkove potekal Keep in Mind, festival, ki obiskovalcem ponuja širok nabor sodobnih klubskih zvokov in alternativne kulture. Kot so še zapisali zaslužni, se festival navezuje na korenine elektronske klubske kulture z majhnimi, temnimi in intimnimi prizorišči, meglo in stroboskopskimi lučmi, znojem in plesom v duhu enotnosti in inkluzivnosti.

8 min 11. 6. 2024


Rockoteka 25: Marko Brecelj - Cocktail (Obilni poslovilni), Tomaž Pengov - Odpotovanja, Mehanika, Slash - Orgy of the Damned

Otvoritev razstave Ložacija Nesprijaznjenega, Adrijana Brecelj in Darjo Rot predstavita ponovni izid albuma Marka Breclja - Cocktail - Obilni poslovilni, Mojca Menart izid Tomaža Pengova - Odpotovanja, Matevž Oven Brecelj spregovori o dokumentarnemu filmu, ki ga je posnel o plošči Odpotovanja Tomaža Pengova, ljubitelji blues rocka pa boste navdušeni nad novim albumov Slasha

119 min 7. 6. 2024


Rockoteka 24: Reška glasbena scena (Rijeka-Paris-Teksas)

Po 37 letih je izšla ponovna izdaja zbirke reške glasbene scene pod naslovom "RIJEKA-PARIS-TEKSAS". Zbirka "Rijeka-Paris-Texas" je bila prva plošča, ki je odsevala vso moč reške pumpajoče in eksplozivne post-punk in novovalovske scene. Na novinarski konferenci, ki jo je vodil Igor Bašin - Bigor Vim, Pavica Čabrijan aka Vim Cola, Igor Stevanović in Darko Terlević tudi o sodobni reški glasbeni sceni. Svoje pa bo v pogovoru dodal idejni vodja projekta, tudi lastnik založbe Dallas, Goran Lisica - Fox.

120 min 29. 5. 2024


Rockoteka 23: Samantha Maya, Gregorov, Lovšin, Janežič, Pobegajlo, Pomaranča, Denis Brnčič

Samantha Maya in Gregorov bosta komentirala svoje nove posnetke, na Valu 202 se bodo prvič kot trio skupaj predstavili Lovšin, Janežič in Pobegajlo. Skupen jim je vsaj en posnetek, ki se bo premierno predvajal prav v oddaji Rockoteka. Še daljši, a prav nič manj zanimiv, pa bo pogovor z Mijem Popovičem, Maticem Nareksom in Tilnom Hudrapom o Pomaranči. Njihov menedžer Denis Brnčič bo ob koncu oddaje predstavil še novo, dopolnjeno izdajo knjige Železne stopinje.

120 min 31. 5. 2024


Rockoteka 22

Na začetku koncertni napovednik, ki mu bodo sledili novi izidi. Z novim, sedemnajstim albumom se je po šestih letih premora tudi na evropske koncerte odre vrnila skupina Riot V. Svoje pa bo dodal še okoljevarstvenik, odvetnik in ljubitel blues rocka Gary Douglas s svojo skupino.

118 min 17. 5. 2024



Čakalna vrsta

Prispevki Glasba 202

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine