Euranet Plus - Eurofokus

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Euranet Plus - Eurofokus

525 epizod

EURANET PLUS - pregled

V poslanske klopi so se vrnili tudi evropski poslanci, jeseni bo tudi za njih veliko dela. Že zdaj pa ima polne roke dela predsednica EK Ursula von der Leyen, ki ima na mizi imena vseh kandidatov za evropske komisarje. V pregledu tedna seveda nismo izpustili dogajanja na 19. Strateškem forumu Bled.

4 min 7. 9. 2024


Kako narediti turizem pravičnejši za vse?

Množični turizem je v porastu, v Evropi naj bi letos presegel številke pred covidom. Raziskave kažejo, da je 85 % turizma koncentriranega le na 5 % svetovnega kopna. Nekatera evropska mesta dobesedno pokajo po šivih, zlasti na vrhuncu turistične sezone. Na eni strani množični turizem veliko daje, na drugi pa tudi veliko vzame. Še kako pomembno je iskati pravično ravnovesje med interesi turistične industrije in na drugi strani lokalnega prebivalstva.

7 min 26. 7. 2024


Vlada potrdila kandidaturo Tomaža Vesela za evropskega komisarja

Srbija in EU podpisali sporazum o strateškem partnerstvu o trajnostnih surovinah Avgustovsko neformalno zasedanje zunanjih ministrov članic EU v Bruslju in ne v Budimpešti Evropska komisija Slovenijo pozvala k ureditvi financiranja RTV-ja Vlada potrdila kandidaturo Tomaža Vesela za evropskega komisarja

4 min 27. 7. 2024


Prostovoljstvo med mladimi

Kako razširjeno je prostovoljstvo med mladimi oziroma generacijo Z? Zakaj so se odločili, da bodo prostovoljci? Kakšne izkušnje jim prinaša prostovoljstvo in kako jim pomaga na izobraževalni ali poklicni poti? Kaj pa čas in denar? Prisluhnite mnenjem in izkušnjam mladih prostovoljcev v okviru Slovenske filantropije v Mariboru.

5 min 24. 7. 2024


Ursula von der Leyen v evropskem parlamentu potrjena za drugi mandat

Teden je zaznamovalo ustanovno zasedanje Evropskega parlamenta v Strasbourgu. Poslanci so za nov petletni mandat na čelu komisije izvolili Ursulo von der Leyen, predsednica Evropskega parlamenta ostaja Roberta Metsola.

4 min 20. 7. 2024


Ali naredi Evropska unija dovolj za zagotavljanje kakovosti hrane?

Politika EU o kakovosti in varnosti hrane zajema vsa področja od vil do vilic. Kljub visokim standardom in ustrezni zakonodaji, pa se še vedno pojavljajo zavajajoče prakse, kot so izdelki dvojne kakovost in pojav skrčflacije. Ali je hrana, ki jo uživamo v EU kakovostna?

6 min 17. 7. 2024


Letošnji junij bolj vroč kot katerikoli drug junij do zdaj

V oddaji Euranetplus tokrat izpostavljamo vrh zveze Nato, ki je potekal v Washingtonu in na katerem so se voditelji zavzeli za nadaljnjo podporo Ukrajini. Evropska služba za spremljanje podnebja je sporočila, da je bil letošnji junij bolj vroč kot katerikoli drug junij do zdaj, v Evropskem parlamentu pa so ustanovili novo skrajno desno politično skupino Domoljubi za Evropo.

3 min 13. 7. 2024


Ali mladi generacije z razmišljajo o družini?

V oddaji Euranet Special nam tokrat mladi generacije Z zaupajo, ali razmišljajo, da bi nekoč imeli družino, otroke? Glede na večje težave, ki jih vidijo v zaposlitvi, iskanju bivališča, podnebnih spremembah… ali jih skrbi prihodnost?

5 min 10. 7. 2024


Nemčija namerava žrtvam nacizma na Poljskem izplačati odškodnino

V pregledu tedna v EU, kot običajno, povzemamo dogajanje minulih dni v Evropi in Evropski uniji. Tokrat izpostavljamo predsedovanje Madžarske svetu EU, parlamentarne volitve v Franciji in odškodnino žrtvam nacizma, ki jo Nemčija obljublja Poljski.

5 min 6. 7. 2024


Evropske volitve

Nedavne evropske volitve so prinesle najvišjo udeležbo v zgodovini. Na njih je zmagal SDS z najprepričljivejšo večino v zgodovini. Več o tem pa v tokratni rubriki Can the EU do this?.

5 min 3. 7. 2024



Čakalna vrsta

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine