Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Dogodki in odmevi

Osrednja informativna oddaja Radia Slovenija. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Jutranja kronika, Danes do 13h, Po Sloveniji, Radijski dnevnik, Zrcalo dneva. Kratka poročila pa objavljamo v podkastu Novice Radia Slovenija.

3652 epizod

Dogodki in odmevi

3652 epizod

Osrednja informativna oddaja Radia Slovenija. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Jutranja kronika, Danes do 13h, Po Sloveniji, Radijski dnevnik, Zrcalo dneva. Kratka poročila pa objavljamo v podkastu Novice Radia Slovenija.

V Wisconsinu se ob poostrenih varnostnih ukrepih po poskusu atentata na Trumpa začenja konvencija ameriških republikancev.

Iz Združenih držav Amerike po poskusu atentata na prvega moža republikancev Donalda Trumpa z obeh političnih polov prihajajo sporočila enotnosti. Republikanski delegati se medtem zbirajo v Wisconsinu, kjer bodo na konvenciji uradno potrdili Trumpa za predsedniškega kandidata. Varnostne ukrepe so po pričakovanjih močno zaostrili, vprašanj o smiselnosti ameriške orožarske zakonodaje pa ni zaslediti. Drugi poudarki oddaje: - Izrael v Gazi znova napadel zatočišča za begunce - Noveli interventnega zakona po lanskih ujmah se obeta podpora. - Kriminalisti še nimajo dostopa do požarišča v Portorožu.

27 min 15. 7. 2024


Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump preživel poskus atentata; napadalca so ubili. Svetovni voditelji z izrazi pretresenosti.

Nekdanji ameriški predsednik in kandidat na letošnjih volitvah Donald Trump je preživel poskus atentata na predovolilnem shodu v ameriški zvezni državi Pensilvanija. V streljanju je bil ubit udeleženec konvencije, napadalca je ubil ostrostelec. Trump je laže ranjen Ostali poudarki oddaje: Nov izraelski napad na eno izmed šol v osrednji Gazi. Ubitih najmanj 12 Palestincev. Včerajšnja nevihta s točo v Slovenski Bistrici poškodovala več kot 300 objektov. V Portorožu danes obsežen požar. Veliki finale evropskega nogometnega prvenstva: Španija četrtič ali Anglija prvič na vrhu Evrope?

31 min 14. 7. 2024


Tarča izraelskega napada na begunsko taborišče na jugu Gaze naj bi bil vodja vojaškega krila Hamasa, mrtvih ali ranjenih pa več kot 300 civilistov

Humanitarna katastrofa v Gazi se samo še poglablja. Zaradi novih napadov izraelske vojske, čeprav naj bi bili njihov cilj Hamasovi borci, se število smrtnih žrtev in ranjenih med civilisti strmo vzpenja. Samo v napadu na begunsko taborišče na jugu enklave je bilo ubitih 71 ljudi, skoraj 300 pa ranjenih. Priče opisujejo, da so posledice takšne, kot da bi območje prizadel rušilni potres. V oddaji tudi: Druge teme: - Za dogovor o plačni reformi v javnem sektorju naj bi jeseni potebovali še nekaj tednov. - Minister Poklukar na Pokljuki dejal, da ne bodo dovolili ne vard ne drugih skrajnih skupin. - Andrej Plenković ima zagotovljen nov mandat na čelu HDZ.

25 min 13. 7. 2024


Delodajalci in sindikati na nasprotnih bregovih glede podaljšanja delovne dobe

Socialni partnerji so na današnji seji primerjali mnenja glede izhodišč pokojninske reforme. Morebitno podaljševanje delovne dobe ustreza delodajalcem, sindikati mu nasprotujejo. Pogajanja bodo sicer začeli septembra. Druga točka srečanja Ekonomsko-socialnega sveta je bila zakonodaja glede hitrejšega zaposlovanja tujcev. Sindikati svetujejo previdnost pri določanju pogojev, delodajalci pa opozarjajo na dodatne obremenitve. Ostali poudarki oddaje: Slovenija bo na Kosovo poslala še več vojakov. Moskva z ostro retoriko nad sklepe vrha Nata. Primož Roglič po padcu končal dirko po Franciji.

28 min 12. 7. 2024


Slovenija blizu nakupa oklepnikov Patria

Članice zveze Nato so se zavezale k sodelovanju v vojaški industriji in njeni krepitvi, tudi za olajšanje pomoči Ukrajini v vojni z Rusijo. Kijevu bo zavezništvo sicer prihodnje leto namenilo 40 milijard evrov vojaške pomoči. Generalni sekretar zavezništva Jens Stoltenberg je dejal, da bo zanesljiva in trdna podpora Ukrajini jasno pokazala Rusiji, da čas ni njeni strani, vojna pa se lahko tako hitreje konča. V okviru krepitve obrambnih zmogljivost zaveznic pa je Slovenija blizu novega nakupa finskih oklepnikov Patria. Drugi poudarki: - Mineva 29 let od začetka genocida v Srebrenici. - Socialni partnerji nezadovoljni z intervencijskim zakonom za razbremenitev upravnih enot. - Dijaki na maturi več kot 90-odstotno uspešni; letos 20 diamantnih maturantov. - Vroče bo, mogoče bodo plohe in nevihte; priporočeno zadrževanje na hladnem in pitje vode.

29 min 11. 7. 2024


Vrh Nata: pričakovati je dogovor o dodatni pomoči Ukrajini

V ameriški prestolnici se je včeraj uradno začelo vrhunsko zasedanje zveze Nato s slovesnostjo v dvorani Andrew Mellon, kjer je pred 75-imi leti 12 ustanovnih članic podpisalo severnoatlantsko pogodbo. Osrednji del vrha bo danes in jutri, ko bodo voditelji razpravljali predvsem o nadaljnji podpori Ukrajini. Na vrhu bodo po napovedih potrdili zavezo, da bodo prihodnje leto Ukrajini namenili za 40 milijard evrov vojaške pomoči. Drugi poudarki: - Slovenski obrambni izdatki se bodo v prihodnjih dveh letih močno povečali. - Med cilji nove strategije upravljanja državnega premoženja najmanj 8-odstotni letni donos na kapital. - Zakon o psihoterapetvski dejavnosti bo po mnenju kritikov otežil dostop do kakovostne obravnave.

26 min 10. 7. 2024


Slovenija z višino izdatkov za obrambo precej pod dvema odstotkoma BDP na predzadnjem mestu med članicami Nata

Vrh Nata v Washingtonu, ki se začenja dan po enem najhujših ruskih napadov na civilne cilje v Kijevu, naj bi prinesel enotno sporočilo zaveznic o odločni podpori Ukrajini v konfliktu z Rusijo. Države članice se bodo po napovedih zavezale k 40-milijardnemu paketu vojaške in finančne pomoči Ukrajini tudi v prihodnjem letu. Druge teme: - Podjetniki ohromljeni zaradi nove zakonodaje o čezmejnem izvajanju storitev. - Bodo naposled sprejeti nujni ukrepi za izboljšanje razmer v domovih za starejše? - KPK: selitev javnega naročanja iz UKC na zunanje izvajalce krepi korupcijska tveganja.

31 min 9. 7. 2024


V SDS vložili še drugo interpelacijo zoper ministrico za digitalno preobrazbo Stojmenovo Duh v tem mandatu

Premier Robert Golob se je ob odgovarjanju na poslanska vprašanja danes znova spopadel z očitki opozicije. Najostrejši so bili usmerjeni v nakupa stavbe za sodišča na Litijski in 13 tisoč prenosnih računalnikov. Prav to bo ob vnovični interpelaciji, že drugi v mandatu, zagovarjala ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh. Drugi poudarki oddaje: - Upravne enote po petkovem podpisu stavkovnega sporazuma spet delujejo kot običajno; na največji, ljubljanski, znova naročajo stranke. - Drugi krog parlamentarnih volitev v Franciji nikomur ni prinesel absolutne večine, za zmagovalno levosredinsko koalicijo bo sestava vlade zahtevna. - Rusija izvedla enega izmed največjih napadov na Kijev doslej; ukrajinski predsednik Zelenski na prihajajočem vrhu Nata pričakuje jasne obljube zaveznic za dobavo pomoči.

29 min 8. 7. 2024


V Franciji drugi krog parlamentarnih volitev

V Franciji poteka drugi krog parlamentarnih volitev, na katerem so do poldneva zabeležili najvišjo udeležbo po letu 1981. Volitve zaznamuje vzpon skrajno desnega Nacionalnega zbora, ki je v prvem krogu dobil največ glasov. V oddaji tudi: - V Izraelu novi protesti za ustavitev vojne in izpustitev talcev - Začela se je žetev žita; obeta se veliko boljša letina kot lani, ne pa tudi odkupne cene - Komarji k nam prinašajo vse bolj nevarne virusne okužbe

29 min 7. 7. 2024


Vrhunec poletne turistične sezone viden tudi na cestah

Gneča na cestah dokazuje, da smo vstopili v vrhunec poletne turistične sezone, ki bo po oceni slovenskih turističnih delavcev zelo uspešna. Kot pravi Fedja Pobegajlo iz Turistično-gostinske zbornice, se je turizem vrnil v polnem obsegu, namestitve so zelo dobro zasedene. Druge teme: - Diplomatski spor med Nemčijo in Turčijo - sprožila ga je gesta turškega nogometaša - Novi iranski predsednik kritičen do moralne policije in za pogajanja o jedrskem sporazumu - Ključna rešitev za vse večje pomanjkanje delovne sile - tuji delavci

28 min 6. 7. 2024


RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine