Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Danes do 13:00

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

3714 epizod

Danes do 13:00

3714 epizod

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

V Revozu podpisali memorandum za izdelavo novega twinga

Stiski rok in smeli načrti spremljajo dopoldanski podpis sporazuma za izdelavo novega električnega twinga v novomeškem Revozu. Renaultova naložba v dolenjski prestolnici, ki jo je podprla država, zagotavlja ohranitev zdajšnjih delovnih mest in zagotavlja nova. Druge teme: - Evropska komisija poziva k ureditvi financiranja RTV Slovenija - Netanjahu ob pritiskih zaradi vojne v Gazi utrjuje vezi z Washingtonom - Slovenski zastavonoši v Parizu Ana Gros in Benjamin Savšek

15 min 24. 7. 2024


V Slovenj Gradcu predali v uporabo prvo od hiš za družine, ki so v lanski ujmi ostale brez domov.

V Slovenj Gradcu so slovesno predali v uporabo prvo od hiš za družine, ki so v lanski ujmi ostale brez domov. Ključe novega doma, ki je bil zgrajen s pomočjo donatorjev, je prva dobila družina iz Velunje. Predaje ključa se je udeležil tudi premier Robert Golob. Ostali poudarki oddaje: - V neurju prizadeti Kokri še brez vode in elektrike, vse hiše še niso odkopane. - Na Kitajskem dogovor palestinskih gibanj o vladi narodne enotnosti po koncu vojne v Gazi. - Naraščajo hospitalizacije zaradi zajčje mrzlice. Kmetje naj pri spravilu sena uporabljajo masko.

14 min 23. 7. 2024


Odmeva odstop ameriškega predsednika Joeja Bidna od nove kandidature.

Odločitev ameriškega predsednika Joeja Bidna o odstopu od nove kandidature odmeva v svetovni javnosti. Večina svetovnih voditeljev in zunanjih ministrov, med njimi tudi Tanja Fajon, je sporočila, da spoštuje Bidnovo dejanje. Ameriška demokratska stranka medtem išče novega kandidata - za zdaj vse kaže, da bodo vrste strnili okoli podpredsednice Kamale Harris. Ostali poudarki oddaje: - Zunanji ministri Unije tudi o obisku Viktorja Orbana v Kremlju. - Težki stroji tudi danes na Kokri, planinska pot do Okrešlja spet odprta. - Hrvaško pretreslo streljanje v domu za starejše občane.

15 min 22. 7. 2024


Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

3 min 21. 7. 2024


Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

2 min 20. 7. 2024


Požar na Krasu povsem pod nadzorom, na terenu še vedno več kot 400 gasilcev

Požar, ki je včeraj izbruhnil v bližini kraškega naselja Škrbina ter se zaradi močnega vetra razširil po pobočju Trstelja in sosednjega Kačnika, je omejen in pod nadzorom. Na terenu zdaj čistijo rob požarišča, z dvema letaloma in dvema helikopterjema preventivno polivajo območje. Drugi poudarki oddaje: - Po vsem svetu težave zaradi obsežnega izpada informacijskih sistemov. - Trump med drugim obljubil okrepitev gospodarstva in znižanje davkov; kandidatura Bidna vse bolj negotova. - Državni svet popoldne o vetu na novelo zakona o parlamentarni preiskavi.

15 min 19. 7. 2024


Ob požaru na Krasu aktiviran državni načrt, ogenj gasita tudi air tractorja

Dve leti po hudem požaru na Krasu je danes znova zagorelo nad Komnom. Gori celoten hrib Trstelj, aktiviran je državni načrt zaščite in reševanja ob požaru v naravnem okolju. Na terenu so številne gasilske enote iz notranjske in goriške regije, v zraku je policijski helikopter, pa tudi oba air tractorja, ki vodo zajemata v morju. Gašenje požara, ki se širi v smeri Nove Gorice, otežuje močan veter. V oddaji tudi o tem: - Evropski poslanci glasujejo o vnovičnem mandatu Ursule von der Leyen na čelu Komisije. - Na vrhu Evropske politične skupnosti o nadaljnji podpori Ukrajini, s katero bo Slovenija podpisala varnostni sporazum. - Pred svetovnim dnevom hepatitisa pozivi k testiranju in cepljenju.

15 min 18. 7. 2024


Vlada in sindikati javnega sektorja podpisali dokument o usklajenosti

Vladni in sindikalni pogajalci so pred odhodom na počitnice s podpisom potrdili pregled zadev, ki so jih do zdaj uskladili med dve leti trajajočimi pogajanji o prenovi plačnega sistema v javnem sektorju. Kot so ocenili, gre za dobro popotnico za sklepni del pogajanj jeseni. Druge teme: - Izrael nadaljuje napade na Gazo, kjer je bilo ubitih že skoraj 39 tisoč Palestincev. - Stranka Vesna vložila pobudo za referendum o spremembi odloka o Krajinskem parku Tivoli. - Na Ptujski Gori se začenja 16-ti mednarodni glasbeni festival Arsana.

15 min 17. 7. 2024


Umrla je humanitarka Anita Ogulin

V 73-em letu je po dolgotrajni bolezni umrla humanitarka Anita Ogulin. Dolgoletna predsednica Zveze prijateljev mladine Moste-Polje je bila ustanoviteljica številnih projektov za pomoč otrokom družin s finančnimi težavami, med drugimi Botrstva. Samo ta program je do zdaj omogočil podporo več kot 13 tisoč otrokom. Anita Ogulin je za svoje delo dobila številna priznanja, tudi red za zasluge republike Slovenije. Druge teme: - Roberta Metsola vnovič izvoljena za predsednico Evropskega parlamenta. - Trump bi kot ameriški predsednik takoj nastopil kot mirovnik v ukrajinsko-ruski vojni, zatrdil Orban. - Martex šest let po stečaju prodan, odpeljali tudi vreče z odpadki.

17 min 16. 7. 2024


Trump po poskusu atentata nanj prispel na republikansko konvencijo

Že sicer burno predvolilno dogajanje v Združenih državah je dodatno razburkal poskus atentata na nekdanjega predsednika in predsedniškega kandidata republikancev Donalda Trumpa. Številnim pozivom k umiritvi napetosti se je pridružil zdajšnji predsednik Joe Biden, ki je dejal, da v Ameriki ni prostora za kakršno koli nasilje. Politična retorika v ZDA se je zelo zaostrila, čas je, da jo umirimo, je dodal. Republikanci v Milwaukeeju sicer začenjajo vsedržavno konvencijo, na kateri bodo tudi uradno potrdili Trumpovo kandidaturo na novembrskih volitvah. V oddaji tudi o tem: - Poslanci sprejemajo še zadnje zakone pred počitnicami - Po sobotnem neurju na Štajerskem prizadeti prebivalci nujno potrebujejo strešno kritino - Ribniški osnovnošolci preživljajo počitnice tudi ob spoznavanju narave in kulturne dediščine

14 min 15. 7. 2024Čakalna vrsta

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine