Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno
Veste, kaj jeste
Veste, kaj jeste

Z jedilnikom je treba ugoditi otrokom in smernicam zdrave prehrane

5 min 15.09.2021

Z jedilnikom je treba ugoditi otrokom in smernicam zdrave prehrane

5 min 15.09.2021

Suzana Planšak je 20 let organizirala prehrano tako v vrtcih kot tudi v osnovnih in srednjih šolah. V vrtcih je možnosti za uvajanje in preizkušanje novih jedi največ, tudi v prvih dveh triadah osnovne šole so učenci s šolsko prehrano zadovoljni, potem pa se stvari, tudi zaradi vpliva hormonov, nekoliko spremenijo.

Osnovnošolci se danes prehranjujejo bolj zdravo kot pred 20-imi leti

Suzana Planšak je 20 let organizirala prehrano tako v vrtcih kot tudi v osnovnih in srednjih šolah. V vrtcih je možnosti za uvajanje in preizkušanje novih jedi največ, tudi v prvih dveh triadah osnovne šole so učenci s šolsko prehrano zadovoljni, potem pa se stvari, tudi zaradi vpliva hormonov, nekoliko spremenijo.

Pri malici želijo, da bi bilo več hotdogov, sendvičev, lešnikovih namazov na belem kruhu. Pri kosilu pa tudi kakšne pice, ocvrto hrano ... to so bili njihovi predlogi.

Po drugi strani pa imajo učenci radi sadje in mlečne izdelke. Pri sestavi jedilnika je zato treba najti ravnotežje med priporočili o zdravi prehrani in hrano, ki se jo na koncu zavrže. Pri tem igra organizator šolske prehrane zelo pomembno vlogo.

Poleg sestave jedilnika moraš sodelovati z vodjo kuhinje, imeti pregled nad javnimi priporočili in vzdrževati stik z učenci, starši ter učitelji.

 

Jure Čepin

Prikaži več
Prikaži manj

Veste, kaj jeste

Opis epizode

Suzana Planšak je 20 let organizirala prehrano tako v vrtcih kot tudi v osnovnih in srednjih šolah. V vrtcih je možnosti za uvajanje in preizkušanje novih jedi največ, tudi v prvih dveh triadah osnovne šole so učenci s šolsko prehrano zadovoljni, potem pa se stvari, tudi zaradi vpliva hormonov, nekoliko spremenijo.

Osnovnošolci se danes prehranjujejo bolj zdravo kot pred 20-imi leti

Suzana Planšak je 20 let organizirala prehrano tako v vrtcih kot tudi v osnovnih in srednjih šolah. V vrtcih je možnosti za uvajanje in preizkušanje novih jedi največ, tudi v prvih dveh triadah osnovne šole so učenci s šolsko prehrano zadovoljni, potem pa se stvari, tudi zaradi vpliva hormonov, nekoliko spremenijo.

Pri malici želijo, da bi bilo več hotdogov, sendvičev, lešnikovih namazov na belem kruhu. Pri kosilu pa tudi kakšne pice, ocvrto hrano ... to so bili njihovi predlogi.

Po drugi strani pa imajo učenci radi sadje in mlečne izdelke. Pri sestavi jedilnika je zato treba najti ravnotežje med priporočili o zdravi prehrani in hrano, ki se jo na koncu zavrže. Pri tem igra organizator šolske prehrane zelo pomembno vlogo.

Poleg sestave jedilnika moraš sodelovati z vodjo kuhinje, imeti pregled nad javnimi priporočili in vzdrževati stik z učenci, starši ter učitelji.

 

Jure Čepin

Vse epizode

329. epizod

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine