Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno
Veste, kaj jeste
Veste, kaj jeste

Metoda zdravega krožnika, 1. del

6 min 07.04.2021

Metoda zdravega krožnika, 1. del

6 min 07.04.2021

Prehrana je vedenjski dejavnik, ki ga v tem času lahko koristno spremenimo, če doslej ni podpiral našega zdravja. Za lažje načrtovanje prehrane, predvsem razmerja živil in tudi posameznih porcij, Rok Poličnik, mag. diet., spec. klin. diet iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, svetuje tudi v svetu uveljavljen pristop, tako imenovano metodo zdravega krožnika.

Oblikovanje razmerja živil in določitev velikosti porcij je pomembna veščina

Prehrana je vedenjski dejavnik, ki ga v tem času lahko koristno spremenimo, če doslej ni podpiral našega zdravja. Za lažje načrtovanje prehrane, predvsem razmerja živil in tudi posameznih porcij, Rok Poličnik, mag. diet., spec. klin. diet iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, svetuje tudi v svetu uveljavljen pristop: t. i. metodo zdravega krožnika.

"Težava naše prehrane so neustrezna razmerja, prevelike porcije recimo škrobnih živil. Pomembne pa so vse skupine živil, tudi zelenjava in sadje, žita in žitni izdelki ter beljakovinska živila (meso, ribe, jajca, stročnice, mleko in mlečni izdelki)." 

Nataša Rašl

Prikaži več
Prikaži manj

Veste, kaj jeste

Opis epizode

Prehrana je vedenjski dejavnik, ki ga v tem času lahko koristno spremenimo, če doslej ni podpiral našega zdravja. Za lažje načrtovanje prehrane, predvsem razmerja živil in tudi posameznih porcij, Rok Poličnik, mag. diet., spec. klin. diet iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, svetuje tudi v svetu uveljavljen pristop, tako imenovano metodo zdravega krožnika.

Oblikovanje razmerja živil in določitev velikosti porcij je pomembna veščina

Prehrana je vedenjski dejavnik, ki ga v tem času lahko koristno spremenimo, če doslej ni podpiral našega zdravja. Za lažje načrtovanje prehrane, predvsem razmerja živil in tudi posameznih porcij, Rok Poličnik, mag. diet., spec. klin. diet iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, svetuje tudi v svetu uveljavljen pristop: t. i. metodo zdravega krožnika.

"Težava naše prehrane so neustrezna razmerja, prevelike porcije recimo škrobnih živil. Pomembne pa so vse skupine živil, tudi zelenjava in sadje, žita in žitni izdelki ter beljakovinska živila (meso, ribe, jajca, stročnice, mleko in mlečni izdelki)." 

Nataša Rašl

Vse epizode

329. epizod

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine