Pojdite na predvajalnik Pojdite v osnovni meni

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Svetovalni servis
Svetovalni servis

Peka večjih kosov mesa na žaru

Prvi

12.09.2025 28 min

Peka večjih kosov mesa na žaru

Prvi

12.09.2025 28 min

Kateri kosi govedine so najbolj primerni za počasno peko na žaru? Kakšna je razlika med suhim in mokrim zorenjem, zakaj je pomembna marmorizacija mesa? Kako vzdrževati stabilno temperaturo pri tehniki »low and slow«? S kakovostnim termometrom nadziramo središčno temperaturo, kaj storimo kadar notranja temperatura preneha naraščati? T- bone steak s kavno začimbno mešanico, florentinec in fižol po toskansko, rostbif z japonsko pomako, kavbojski steak in karamelizirana čebula, goveja rebra po tesaško in nacefrana govedina je nekaj konkretnih predlogov za jesenki žar. Gost petkovega svetovalnega servisa bo poznavalec peke na žaru Matej Stipanič.

Radio Slovenija - 1. program

Prikaži več
Prikaži manj

Svetovalni servis

Opis epizode

Kateri kosi govedine so najbolj primerni za počasno peko na žaru? Kakšna je razlika med suhim in mokrim zorenjem, zakaj je pomembna marmorizacija mesa? Kako vzdrževati stabilno temperaturo pri tehniki »low and slow«? S kakovostnim termometrom nadziramo središčno temperaturo, kaj storimo kadar notranja temperatura preneha naraščati? T- bone steak s kavno začimbno mešanico, florentinec in fižol po toskansko, rostbif z japonsko pomako, kavbojski steak in karamelizirana čebula, goveja rebra po tesaško in nacefrana govedina je nekaj konkretnih predlogov za jesenki žar. Gost petkovega svetovalnega servisa bo poznavalec peke na žaru Matej Stipanič.

Radio Slovenija - 1. program

Vse epizode

2287. epizod

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine