Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Val202
Ko prinesemo sadje s tržnice ali trgovine, ga pogosto le na hitro speremo. Ampak ali to res zadostuje? Koliko pesticidov ostane na površini in kaj dejansko pomaga pri odstranjevanju?
V najnovejši epizodi Radiovednih smo se pogovarjali z dr. Rajkom Vidrihom z ljubljanske Biotehniške fakultete, strokovnjakom za tehnologijo rastlinskih živil, ki razloži:
- Kako in zakaj deluje pranje s sodo bikarbono
- Koliko sode dodati in koliko časa moramo sadje namakati
- Zakaj lupljenje ni vedno najboljša ideja.
Praktično, jasno in brez olepševanja.
Še več zanimivosti o znanosti v kuhinji najdete tu.
Neža Borkovič
Ko prinesemo sadje s tržnice ali trgovine, ga pogosto le na hitro speremo. Ampak ali to res zadostuje? Koliko pesticidov ostane na površini in kaj dejansko pomaga pri odstranjevanju?
V najnovejši epizodi Radiovednih smo se pogovarjali z dr. Rajkom Vidrihom z ljubljanske Biotehniške fakultete, strokovnjakom za tehnologijo rastlinskih živil, ki razloži:
- Kako in zakaj deluje pranje s sodo bikarbono
- Koliko sode dodati in koliko časa moramo sadje namakati
- Zakaj lupljenje ni vedno najboljša ideja.
Praktično, jasno in brez olepševanja.
Še več zanimivosti o znanosti v kuhinji najdete tu.
Neža Borkovič
Vse epizode