Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Radio Koper
Radio Koper
Vse bolj je jasno, da turizem niso le potovanja in oddih, ampak tudi odgovornost - do okolja, skupnosti in prihodnosti. Trajnostni turizem ni več le usmeritev, ampak nuja, če želimo ohraniti naravne in kulturne dragocenosti našega sveta. Kako lahko ta načela živimo vsak dan, dokazuje družina Butul z Manžana pri Kopru. Na njihovi domačiji že vrsto let živijo v sozvočju z naravo, s spoštovanjem do zemlje, tradicije in ljudi. Filozofijo domačije je predstavil Črt Butul, s katerim se je pogovorila Anita Urbančič. Črt je bil kot najstnik najprej fotograf in novinar, nato je postal najmlajši ljubiteljski sommelier, pri 23 pa kuhal v restavraciji z Michelinovo zvezdico v Švici. A vedno znova se je vračal domov, kjer skupaj s staršema vsa leta soustvarja edinstveno trajnostno zgodbo.
Foto: Jaka Ivančič
Urbančič Anita
Vse bolj je jasno, da turizem niso le potovanja in oddih, ampak tudi odgovornost - do okolja, skupnosti in prihodnosti. Trajnostni turizem ni več le usmeritev, ampak nuja, če želimo ohraniti naravne in kulturne dragocenosti našega sveta. Kako lahko ta načela živimo vsak dan, dokazuje družina Butul z Manžana pri Kopru. Na njihovi domačiji že vrsto let živijo v sozvočju z naravo, s spoštovanjem do zemlje, tradicije in ljudi. Filozofijo domačije je predstavil Črt Butul, s katerim se je pogovorila Anita Urbančič. Črt je bil kot najstnik najprej fotograf in novinar, nato je postal najmlajši ljubiteljski sommelier, pri 23 pa kuhal v restavraciji z Michelinovo zvezdico v Švici. A vedno znova se je vračal domov, kjer skupaj s staršema vsa leta soustvarja edinstveno trajnostno zgodbo.
Foto: Jaka Ivančič
Urbančič Anita
Vse epizode