Pojdite na vsebino Pojdite v osnovni meni Iščite po vsebini

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Mimo grede
Mimo grede

S šilcem po svetu: Brinjevec

Val202

17.05.2023 14 min

S šilcem po svetu: Brinjevec

Val202

17.05.2023 14 min

V sedmi sezoni se spet podajamo okoli sveta. Izpostavljamo slovenskega posebneža, brinjevec. Slovenci smo namreč edini na svetu, ki iz brinovih jagod kuhamo žganje in brinje ne le namakamo v njem. Zaradi veliko eteričnih olj in trpkega okusa ima zelo specifičen okus in vonj, številni pa menijo, da je "brinovček" bolj kot žganje zdravilo, ki bi ga morali prodajati tudi v lekarnah.

Sogovorniki

  • Klemen Bizjak, predsednik Društva, ljubiteljev domače žganjekuhe;
  • Samo Kenda, mojster destilar iz destilarne Berryshka;
  • Erik Sarkič, destilarna BrinGin;
  • Noah Charney,Američan v Slovenjii.

Miha Švalj

Prikaži več
Prikaži manj

Mimo grede

Opis epizode

V sedmi sezoni se spet podajamo okoli sveta. Izpostavljamo slovenskega posebneža, brinjevec. Slovenci smo namreč edini na svetu, ki iz brinovih jagod kuhamo žganje in brinje ne le namakamo v njem. Zaradi veliko eteričnih olj in trpkega okusa ima zelo specifičen okus in vonj, številni pa menijo, da je "brinovček" bolj kot žganje zdravilo, ki bi ga morali prodajati tudi v lekarnah.

Sogovorniki

  • Klemen Bizjak, predsednik Društva, ljubiteljev domače žganjekuhe;
  • Samo Kenda, mojster destilar iz destilarne Berryshka;
  • Erik Sarkič, destilarna BrinGin;
  • Noah Charney,Američan v Slovenjii.

Miha Švalj

Vse epizode

80. epizod

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine