Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Val202
“Za enkrat je ločnica: pravi gobarji so v gozdu, mi smo pa čudni … Smo urbani gobarji, to je lep naziv,” pravi Bojana Rudovič Žvanut, ki skupaj s partnerjem Rokom Zalarjem goji užitne gobe.
Bojana Rudovič Žvanut in Rok Zalar hodita v službo, trenirata karate in gojita gobe: šitake, bukove ostrigarje, resaste bradovce ...
“Za enkrat je ločnica: pravi gobarji so v gozdu, mi smo pa čudni … Smo urbani gobarji, to je lep naziv,” pravi Bojana Rudovič Žvanut, ki skupaj s partnerjem Rokom Zalarjem goji užitne gobe. Je tudi avtorica razvpite diplome o bureku, zato si v prihodnosti želi, da bi testo polnile gobe, “morda bukovi ostrigarji, saj so v pica bureku le trije šampinjončki,” pripoveduje z nasmeškom.
Rok Zalar je najprej varil pivo, prve gobe pa je neuspešno poskušal vzgojiti s tropinami. “Vzel sem micelij in ga zaprl v to vrečo ter upal, da bodo zrastle gobe. Ker sem študiral na Ptuju, se je med tednom vreča napihnila, nastal je smrdljivi balon.”
Danes gojita različne gobe, a še vedno eksperimentirata. Pa ne z norimi gobami. To vprašanje jima ljudje najpogosteje zastavijo.
Uršula Zaletelj
“Za enkrat je ločnica: pravi gobarji so v gozdu, mi smo pa čudni … Smo urbani gobarji, to je lep naziv,” pravi Bojana Rudovič Žvanut, ki skupaj s partnerjem Rokom Zalarjem goji užitne gobe.
Bojana Rudovič Žvanut in Rok Zalar hodita v službo, trenirata karate in gojita gobe: šitake, bukove ostrigarje, resaste bradovce ...
“Za enkrat je ločnica: pravi gobarji so v gozdu, mi smo pa čudni … Smo urbani gobarji, to je lep naziv,” pravi Bojana Rudovič Žvanut, ki skupaj s partnerjem Rokom Zalarjem goji užitne gobe. Je tudi avtorica razvpite diplome o bureku, zato si v prihodnosti želi, da bi testo polnile gobe, “morda bukovi ostrigarji, saj so v pica bureku le trije šampinjončki,” pripoveduje z nasmeškom.
Rok Zalar je najprej varil pivo, prve gobe pa je neuspešno poskušal vzgojiti s tropinami. “Vzel sem micelij in ga zaprl v to vrečo ter upal, da bodo zrastle gobe. Ker sem študiral na Ptuju, se je med tednom vreča napihnila, nastal je smrdljivi balon.”
Danes gojita različne gobe, a še vedno eksperimentirata. Pa ne z norimi gobami. To vprašanje jima ljudje najpogosteje zastavijo.
Uršula Zaletelj
Vse epizode