Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
V živo
Oddaje
Podkasti
Glasba
Za otroke
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte V živo Oddaje Podkasti Glasba Za otroke Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Moj 365
Zaključi urejanje
Vse naročnine

Village folk

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Zadnji posnetki

Naprej h koreninam

15. 6. 2020

V zgodovini človeštva so mnoge civilizacije propadle, ker niso uspele pridelati dovolj hrane. Sumerci so že 4000 let pred našim štetjem s preveč intenzivnim namakanjem uničili rodovitno zemljo. Mayi so s kmetovanjem in izkoriščanjem gozda popolnoma degradirali površine, primerne za pridelavo hrane. Tudi v 21. stoletju se povpraševanje po hrani povečuje, hkrati pa je naravnih virov vse manj. Intenzivno kmetijstvo ni več model, s katerim bi lahko na Zemlji leta 2050 prehranili 9 milijard ljudi, ki bodo vsak dan potrebovali 9,8 milijard kilogramov hrane, kar je skoraj še enkrat več kot jo pridelamo danes. Po napovedih Svetovne organizacije za hrano bo zaradi okoljske degradacije, izgube biotske raznolikosti, podnebnih sprememb, zaradi katerih se bodo puščave širile, obdelovalne površine pa bodo postale peskaste in slane, dobršen del danes rodovitne zemlje izginil. Nove površine primerne za pridelavo hrane pa bodo daleč od populacijskih središč in kmetijske infrastrukture, predvsem v Latinski Ameriki in podsaharski Afriki. Morda je še čas, da preprečimo te napovedi s trajnostno, ekološko, lokalno pridelavo hrane, odgovornim odnosom do biološke pestrosti, naravnih virov in surovin ter večjemu spoštovanju hrane kot izvora našega življenja. 40 odstotkov hrane, ki jo pridelamo, današnja potrošniška družba zavrže.

Partnerji z naravo

3. 1. 2016

Biotska raznolikost, naravni viri, ekološka pridelava hrane ter pogum za nove ideje in sodelovanje so bili rdeča nit serije oddaj Village Folk v letu 2015. Kompilacija različnih izsekov iz že predvajanih oddaj pomembnost teh tematik za preživetje civilizacije na našem planetu še bolj poudari in izpostavi.

Sejem malih sirarjev

27. 12. 2015

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Dalmatinske tuke in tartufi

20. 12. 2015

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Škripavac

13. 12. 2015

»Škripavac« je mladi sir, ki ga izdelujejo samo v Liki, ime je dobil , ker, ko ga poizkusimo zares škripa med zobmi. Mira, se je po domovinski vojni vrnila v vas Suvaja , kjer se rodila in skupaj s svojo družino, s pomočjo evropskega denarja, postavila mlekarno , kjer poleg »škripavca« izdeluje tudi druge sire. V vas so se vrnili le redki domačini,vendar je med njimi tudi nekaj mladih , ki jih je Mira že navdušila, da se bodo preizkusili v sirarstvu. Škripavac in druge sire že prepoznavajo turisti , ki po sir prihajajo tudi iz Dalmacije, uvrščen pa je tudi na seznam mednarodne organizacije Slow Food.

Eko-socialna kmetija

6. 12. 2015

Anton Kavaš je sociolog in ambasador socialnih projektov na kmetijah. V vasi Prosenjakovci , v stari karavli , na meji med Slovenijo in Hrvaško nastaja nova eko socialna kmetija. Peter je diplomiran grafik brez zaposlitve , Vili in Irena sta izgubila službo po dolgih letih dela v Muri, Samuel in Karl sta prostovoljca, na kmetiji so si razdelili delo. Treba je poskrbeti za živali , konje ovce in kokoši. Irena nadzoruje pridelavo semena za prihodnje leto. Brez lastnega semena ni samooskrbe večkrat poudari Alojz. V Prosenjakovcih morda nastaja nov model eko socialnih kmetij, ki bi lahko zaživele širom Slovenije.

Mladi sirar Johannes

29. 11. 2015

Johannes vsako leto tri mesece preživi na planini, kjer izdeluje sir in maslo. Zadnje poletje je preživel na tetini planini Biber nad Bad Gestainom skupaj s svojima sestričnama. Na številnih planinah v bližini Salzburga poleti izdelujejo sir in maslo, obišče jih tudi veliko turistov,saj imajo planine tudi sobe za prenočitev. Na planini je poleg molže in izdelovanja sira veliko dela tudi z ohranjanjem pašnikov. Gozd se zelo hitro širi. Ohranjanje planinske paše je zelo pomembno tudi za ohranjanje biotske raznolikosti.

Markusova obnovljiva energija

22. 11. 2015

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Mariova planina

16. 11. 2015

Mario di Bernardi se je rodil v dolini Rezije. Spomini na otroštvo , ko je njegov ded kupil planino in ko je s celo družino vsako poletje preživel nekaj mesecev na paši so še vedno zelo živi. Danes so planine pod Kaninom večinoma prazne. Kljub temu, da se preživlja tudi z delom na avtocesti, je želja da bi planina ponovno zaživela zelo velika.

Rezijski strok

8. 11. 2015

Česen iz doline Rezije, ki mu po rezijsko rečejo strok, je svetovno znana kulinarična posebnost, je namreč prijetnega sladkega okusa. Površine kjer ga pridelujejo so majhne , vendar se je v projekt povezalo več kot 30 prebivalcev v dolini. Strok je uvrščen tudi med projekte Presidia, v okviru mednarodnega Slow Fooda, ki ščiti lokalne pridelke in spodbuja ljudi , da se med seboj povezujejo, tako kot so se povezali prebivalci Rezije.

Dunajski zelenjavni vrt

1. 11. 2015

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Semenska banka

25. 10. 2015

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Village Folk - Ljudje podeželja: Kokoš iz Padove, dokumentarna serija

18. 10. 2015

Projekt zaščite padovanske kokoši povezuje ljudi in prinaša denar ter nova delovna mesta. Kokoš iz Padove , ki ima za seboj bogato zgodovino danes zaščitene avtohtone pasme, danes gojijo na številnih ekoloških kmetijah v okolici Padove. Meso je prava kulinarična specialiteta, na voljo je v številnih mesnicah, kot lokalna posebnost je uvrščena na jedilnike prestižnih restavracij.

Robi&Alex

11. 10. 2015

Robi je bil geodet, Alexandra pa je učiteljica v osnovni šoli. V majhni vasici Pianetto, dobro uro oddaljeni od Firenc, sta pred desetimi leti kupila staro vaško kapelo, v kateri sta odprla gostilno in v želji , da bi pripravljala jedi predvsem iz lokalnih pridelkov , povezala med seboj ekološke kmetije iz bližnje okolice. La Campanara je tudi zaradi odličnih lokalnih pridelkov, danes uvrščena med vrhunske restavracije. Aleksandra pa ima svojo kuharsko oddajo tudi na nacionalni italijanski televiziji.

Ribiči iz Camoglia

4. 10. 2015

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Pavlos iz grške Trakije

29. 8. 2015

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ideje za prihodnost

1. 8. 2015

Povpraševanje po hrani v svetu raste. Odgovoren odnos do okolja pa ne dovoljuje še bolj intenzivne pridelave hrane , kar spodbuja vedno bolj inovativne projekte, v katerih se ljudje vedno bolj povezujejo in v katerih se iščejo možnosti, da bi živalske beljakovine, ki močno bremenijo okolje , nadomestili na primer tudi z insekti. Kompilacijo »Ideje za prihodnost« sestavljajo kratke zgodbe serije Village Folk z dobrimi praksami iz različnih evropskih držav , ki kot celota sporočajo , da je z novimi idejami tudi v pridelavi hrane mogoče najti nove poti v prihodnosti.

Novi izzivi, 11/11

24. 1. 2015

Kaj storiti, če si velik pridelovalec krompirja in prodaš kilogram le za 7 centov. Henk in Rene sta nizozemska kmeta, sta tudi soseda in se ukvarjata s pridelavo krompirja. Združila sta moči in razvila idejo, ki se je porodila nekega večera, ko sta po napornem dnevu skupaj za večerjo pripravila ocvrt krompirček. In tako je nastala dobro prodajana blagovna znamka in čips dveh kmetov. Tudi Garmt je bil postavljen pred življenski izziv. Odločil se je, da bo zagotovil delo ljudem, ki zaradi različnih primanjkljajev dobivajo socialno pomoč iz strani države. In tako je nastala majhna pivovarna, recepte za različna piva z zelišči in začimbami pa Garmt z veseljem pripravlja sam.

Ljudje podeželja: Kmetije na morju, 10/11

17. 1. 2015

Rebecca in Jennifer sta zasnovali prvo kmetijo na morju na Nizozemskem. Poleti pridelujeta morsko solato Ulvo Lactuco, pozimi pa nekatere druge sorte morskih alg. Tudi na slanih poljih v bližini morja nizozemski kmetje vedno bolj sadijo alternativne rastline, ki jim prinesejo več dohodka kot na primer krompir ali sladkorna pesa. Brata Janse gojita morske šparglje, ki jih je mogoče uživati sveže ali pa zmlete, kot neke vrste slano začimbo. Rastline, ki rastejo na slanih površinah ali v morju, vsebujejo veliko beljakovin. Pridelava hrane se po napovedih seli v morje.

Hrana za prihodnost, 9/11

10. 1. 2015

Friso je ustanovil podjetje, v okviru katerega delujejo zdravniki streh. V Amsterdamu je veliko streh, ki danes postajajo oskrbni vrtovi. V posebnih koritih, ki so inovacija, gojijo različno zelenjavo. Wouter je računalnikar, od nedavnega pa prideluje gobe v dveh zabojnikih. Goji jih na substratu, ki je ostanek od proizvodnje piva, tega z ladjico pripeljejo po kanalu do zabojnikov. Wouter načrtuje, da bo pridelal 5 ton gob na teden. Ger je ob podpori Univerze iz Wageningena začel gojiti žuželke. Najrazličnejše posušene žuželke postajajo del prehrane, nadomestile bodo živalske beljakovine, saj živinoreja močno obremenjuje okolje. Inovativne trajnostne projekte, povezane s hrano, ki jo bomo potrebovali v prihodnosti za preživetje 9 milijard zemljanov, finančno podpira tudi mesto Amsterdam.

Ljudje podeželja: Urbana kmetija, 8/11

2. 1. 2015

Ard je pred leti prodal svoje podjetje in denar vložil v nakup kmetije v predmestju. Hlev je spremenil v trgovino in kuhinjo oz. restavracijo, kjer danes iz lokalnih pridelkov nastajajo vrhunske jedi. Najprej so pridelovali zelenjavo na nekaj hektarjih, povpraševanje po ekološki zelenjavi pa se je povečevalo iz dneva v dan. Ard je pridelavo razširil na 20 hektarjev. Kmetija je tudi socialni projekt. Industrijsko kmetijstvo je obrobne skupine na podeželju potisnilo v kot, je prepričan Ard. Nizozemska država s podporo pomaga ljudem s težavami, vendar je pomembno, da ti ljudje najdejo delo in se počutijo koristne in vključene v družbo. Na kmetiji pomaga 15 fantov, ki prejemajo socialno pomoč.

Zgodovinski vrt, 7/11

19. 12. 2014

Jack je v 10 letih zbral 700 različnih vrst zelenjave in tudi sadnih dreves in ustvaril zgodovinski vrt, ki pa še zdaleč ni muzej. Iz pridelane zelenjave v njegovi kuhinji nastajajo kulinarične mojstrovine. Vendar pa stare sorte nimajo vedno dobrega okusa. Na zgodovinskem vrtu raste tudi veliko užitnih rož. Jack pravi, da prinašajo srečo. Jack svoje bogato znanje, ki povezuje naravno dediščino in kulinariko, deli z ljudmi, ki prihajajo na vrt in na kuharske delavnice. Vrtovi te vrste bodo zagotovo zaživeli po vsem svetu.

Prepovedan sadež, 6/11

12. 12. 2014

Otmar Šturm se je že pri 20 letih odločil, da bo kupil vinograd nedaleč od Metlike. Šele po sklenjeni pogodbi je ugotovil, da v vinogradu raste trta traminca, ki takrat ni bila priporočena oz. dovoljena sorta za belokranjski vinorodni okoliš. In tako se je začela zgodba o njegovem vinu – prepovedanemu sadu, ki je dozorel v družinsko podjetje.

Industrijska konoplja, 5/11

5. 12. 2014

Zgodba o industrijski konoplji v Sloveniji je tesno povezana z Dejanom Rengejem. Za svoje diplomsko delo, ki ga je v 90. letih pripravil na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, je primere dobre prakse iskal predvsem v sosednji Avstriji, v Sloveniji je bila ta industrijska rastlina prepovedana. Danes raste na 460 hektarjih in je zagotovo rastlina prihodnosti. Konoplja je vsestransko uporabna v prehrani, iz nje lahko izdelujemo tudi tekstil in izolacijske materiale. V Prekmurju se za gojenjem konoplje odločajo predvsem ekološki kmetje.

Ljudje podeželja: Oscipek, 4/11

28. 11. 2014

Sir oscipek izdelujejo v pogorju Tater že od 14. stoletja. Izdelujejo ga v majhnih lesenih hiškah, kjer ves čas gori ogenj, to daje siru barvo in okus. Janina je prva ženska pastirica s certifikatom za izdelovanje oscipka. Od spomladi do jeseni vsak dan po jutranji in večerni molži izdeluje sir. Leta 2008 je oscipek postal prvi zaščiteni poljski proizvod z geografskim poreklom na evropskem trgu. To vrsto sira izdelujejo tudi na Slovaškem, vendar so z dolgotrajnimi pogajanji dosegli, da se oscipek lahko imenuje le sir, ki je izdelan na območju poljskih Tater. Ob vstopu v Evropsko unijo je ta sir izdelovalo približno 100 pastirjev, proizvodnja pa se je ohranila tudi zaradi njegove uveljavitve na evropskem trgu.

Naš raj, 3/11

21. 11. 2014

Gorenja Trebuša leži nad Idrijo in se nagiba na Tolminsko. Območje je čudovita naravna dediščina Slovenije. Tu je veliko zapuščenih kmetij. Valerija se je nad kmetovanjem navdušila v resničnostnem šovu »Kmetija išče gospodarja«. Pred letom dni je prišla na kmetijo Gačnik in začela izvajatu projekt, ki bo povezal nekaj opuščenih kmetij, na katerih se že pase živina – koze, osli, krave. V načrtu je tudi pridelava zelenjave in turizem za posameznike, ki cenijo naravno in kulturno dediščino tega prostora. Ljudje, ki želijo izpeljati projekt, pa se bodo verjetno povezali v zadrugo ali zavod – v novo obliko kmetovanja za prihodnost.

Ljudje podeželja: Čebulaž

14. 11. 2014

Poljska je po vstopu v Evropsko unijo dosegla velik napredek. Kot kmetijska država je izkoristila evropski denar iz kmetijskih in regionalnih skladov, povečala izvoz ter postala prva izvoznica jabolk takoj za Kitajsko, na evropskem trgu pa je uveljavila številne tradicionalne pridelke in izdelke. Tadeusz in Mariola imata majhno tradicionalno pekarno nedaleč od Lublina. Tadeusz je pekarno prevzel od svojega očeta, Mariola, ki se je včasih ukvarjala z odnosi z javnostmi, pa je postala pobudnica zaščite lublinskega čebulaža, ki je nedavno pridobil geografsko zaščito na evropskem trgu.

Partnerska kmetija Razborc, 1/6

7. 11. 2014

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Dalmatinski oljčnik, 30/30

24. 5. 2014

Ginekolog Ivica Vlatkovič se skoraj vsak dan iz ordinacije v Zadru odpravi v svoj oljčnik, kjer najde s mir in uresničuje najrazličnejše ideje povezane z oljkami in vodo. V bližini dalmatinskega mesta Novi Grad , kjer so živeli tudi njegovi predniki in je še danes veliko zapuščenih vinogradov in nasadov starih oljk, je pred nekaj leti posadil svoj oljčnik, z najrazličnejšimi sortami iz vsega sveta. Projekt pridelave oljk je tesno povezan z vodo, na posestvu imajo vrtino, ki so jo našli nekaj metrov pod površjem , veš čas zbirajo tudi deževnico.

Pariški vrtnar Jamashita, 29/30

17. 5. 2014

Asafumi Yamashita , Japonec ki je pred 25 leti prišel v Paris. Najprej se je ukvarjal z bonsaji, po tem je začel pridelovati zelenjavo. Danes sodeluje z najboljšimi kuharji sveta, ki ustvarjajo vrhunsko kulinariko v francoski prestolnici……

Hiše s tradicijo, 28/30

3. 5. 2014

Grof Fransisku de Chaleiros je pobudnik evropskega projekta Hiše s tradicijo-»Solares de Portugal«, ki se razvija tudi v drugih evropskih državah. Tudi posestvo Paco de Chaleiros , ki so ga v 12. stoletju zgradili grofovi predniki je del projekta razvoja podeželja v dolini reke Limo, v bližini najstarejšega portugalskega mesta Ponte de Lima. Hiše s tradicijo odpirajo vrata gostom iz vsega sveta , ki lahko okušajo lokalno pridelano hrano in odkrivajo evropsko podeželje.

Ana in Virgilio, 27/30

26. 4. 2014

Virgilio je ekonomist, ki je podedoval 100 hektarsko kmetijo, Ana je bila profesorica. Ko sta uresničila svoji življenjski karieri sta se posvetila še ekološki turistični kmetija v osrednji Portugalski, kjer pridelujejo sadje in zelenjavo. Ker je posestvo veliko je Virgilio del zemlje oddal mlademu kmetu Luisu, ki je prišel iz S Portugalske z željo, da se ukvarja z ekološko pridelavo hrane. Pravila partnerstva so jasna,namesto najemnine 10 % od pridelka. Luis vsak teden odpelje sadje in različne predelane ekološke proizvode na tržnico v Lizbono.

Novi grški kmetje, 26/30

19. 4. 2014

Mladi Grki, ki iščejo priložnosti v naravnem bogastvu te tako raznolike dežele pogosto nimajo korenin na podeželju. Tako imenovani novi kmetje, pridelavo hrane in ohranjanje podeželje vidijo drugače….Dimitra je obnovila hotel v naravnem parku DADIA . Nikos se je lotil proizvodnje polžev. Grčija je ena izmed evropskih držav, ki je v največji ekonomski krizi. Dimitra, Nikos, Christos…. so prepričani , da bi morala Evropa bolj podpreti mlade Grke, da bi lahko razvili in uresničili svoje ideje. Tudi naravna dediščina je lahko dobra osnova za nova delovna mesta.

Pariški piščanci, 25/30

12. 4. 2014

Kar 48 odstotkov ozemlja , kjer se razteza francoska prestolnica Paris so kmetijska zemljišča. Francozi vse bolj prisegajo na lokalno pridelano hrano , ki jo zelo cenijo tudi pariške restavracije. Veroniqu je bila včasih zaposlena v telekomunikacijskem podjetju , nedavno pa je odprla restavracijo, čajnico in knjigarno z imenom Mille Feuille. Povezala se je z kmeti v okolici in na jedilniku je zgolj lokalno pridelana hrana, ki jo tudi sama pripravlja. Povezala se je tudi s Charelsom , nekdanjim direktorjem verige trgovin, ki se je odločil za kmetovanje. Na posestvu, ki leži v neposredni bližini Pariza, zemljo mu je oddala država, se ukvarja z ekološko prirejo piščancev. Vsak četrtek, ko je na kmetiji odprta tudi trgovina, kjer je vedno gneča...

Pavlos iz grške Trakije, 24/28

5. 4. 2014

Pavlos je etnobiolog. Študiral je v Nemčiji, svoje znanje dopolnjeval na različnih kontinentih , pred tremi leti pa se je vrnil v rodno Trakijo in se v vasi Makri začel ukvarjati z pridelavo ekološkega oljčnega olja iz oljčnika svojih prednikov. Prepričan je , da je v Grčiji veliko priložnosti in možnosti za nova delovna mesta na podeželju. V svoje projekte je že pritegnil mlade Grke iz okolice mesta Aleksandropolister povezal lokalne pridelke z bogato gastronomijoTrakije.

Srednjeveško eko vino, 23/28

29. 3. 2014

Andre je eden izmed ekoloških kmetov, ki pridelavo grozdja , sadja in zelenjave prepleta tudi s socialnimi projekti. Quinta de Montalto pa slovi predvsem po srednjeveškem vinu, ki še vedno raste na tem območju, ne nekaj km od mesta Fatima. Andre spoštuje naravo in izkušnje njegove družine ki se s kmetijstvom ukvarjajo že od leta 1880, obenem pa je tudi podjetnik ekološko vino prodaja tudi na Japonskem , Kitajske in v Kanadi.

Manuelov portovec, 22/28

22. 3. 2014

V dolini reke Douro na Portugalskem raste več kot 150 različnih sort trte iz katerih donegujejo svetovno znani portovec. Manuel Villas –Boas je v vasi Provesende podedoval hišo in posestvo z stoletno tradicijo , jo odprl za javnost ter z evropskim denarjem uresničil projekt, ki povezuje vino z naravno in kulturno dediščino Portugalske.

Zabojček zelenjave, 21/25

15. 3. 2014

Biološka kmetija Adamah je od Dunaja oddaljena le 10 km , tudi Bratislava je zelo blizu. Priložnost za neposredno prodajo na več milionskem trgu je Gerhard uspešno izkoristil. Leta 2001 sta z ženo Sigrid na domove Dunajčanov odpeljala prvih 60 zabojčkov zelenjave. Danes vsak teden Adamahove zabojčke prejme 6000 gospodinjstev. Ker pridelkov na kmetiji še posebej pozimi ni dovolj in ker je konkurenca na trgu biološke hrane v Avstriji zelo močna, so se povezali še z 200 ekološkimi kmeti v okolici. Kmetija Adamah tako danes trži več kot 3000 pridelkov in ekoloških proizvodov, tudi iz Italije , Grčije, banane iz pravične trgovine Dominikanske republike. Na kmetiji so se zaposlili vsi otroci, v 10 letih se je pri Adamah odprlo 150 delovnih mest.

Piemontsko govedo Presidia, 20/25

8. 3. 2014

Sergio Capaldo je veterinar in na njegovo pobudi se je v 90 letih združilo 20 rejcev piemontskega goveda, ki so želeli proizvode tržiti na bolj prepoznaven način in zanje doseči tudi pravično ceno. In tako je zaživel projekt La Granda, ki je povezal proizvajalce in trgovce, s čimer so ohranili tudi avtohtono piemontsko pasmo govedi , ki daje nadvse kakovostno meso. Rejci piemontskega goveda sledijo trajnostnemu gospodarjenju, skrbijo da živali živijo v zdravem okolju in se prehranjujejo z lokalno krmo , ki ne vsebuje silaže. V okviru gibanja Slow Food International je širom sveta nastalo že več kot 2000 projektov Presidia, ki podpirajo lokalno, sezonsko pridelano hrano ter biološko raznovrstnost , ki je del naravne dediščine, ki jo zapuščamo potomcem.

Carlo Petrini, 19/25

2. 3. 2014

Carlo Petrini, novinar, vizionar, pobudnik in predsednik mednarodnega združenja Slow Food, ki se s številnimi projekti zavzema za ohranitev lokalne pridelave na manjših kmetijah , kar je v tesni povezavi s kakovostjo hrane, ohranjanjem biotske raznovstnosti in razvojem posameznih regij. Njegovi projekti presegajo meje in se razvijajo tako v Evropi, J Ameriki in Afriki.-Terra Madre, Presidia… povezujejo majhne kmetije s trgovci in gostilničarji in ohranjajo globalno naravno in kulturno dediščino. Še vedno pa živi in ustvarja v majhnem italijanskem mestecu BRA, kjer se je rodil in ustanovil tudi Univerzo gastronomskih znanosti.

Posestvo prihodnosti, 18/25

23. 2. 2014

Če bi svet deloval tako kot kmetija Morgenhof, ne bi imeli težav z naravnimi surovinami in energijo. Tu je vse povezano in izhaja iz narave. Kamen, ilovica in les so osnovni materiali iz katerih so zgrajeni hiša, hlev in poslopja. Gozd je vir lesa , ki daje toplotno in električno energijo, kar dopolnjuje še energija sonca, ki suši tudi seno, s čimer se ohranja visoko hranilno vrednost krme. Voda, ki pri tem ostaja je kot zeliščni čaj in jo pijejo teleta. Presežek energije Herbert tudi skladišči s pomočjo 8o. tisoč litrskega rezervoarja. Posestvo ustvari več energije kot jo potrebuje.

Divji pašnik, 17/25

16. 2. 2014

Maria in Kees imata kmetijo in sirarno Divji pasnik v Zelenem srcu Nizozemske. Vedno sta se zavzemala za trajnostno gospodarjenje, v hlevu , na pašniku v sirarni. Travnike kosijo šele junija , da ptice lahko ustvarijo nov zarod, avtohtona pasma krav blarkop, pa je idealna za proizvodnjo ekološkega sira. Keejs je tudi idejni oče znanega sira s kumino, po njegovi recepturi ga pripravljajo po vsej Nizozemski.

Ideje iz naravne dediščine, 16/25

11. 2. 2014

Jan in Maxim sta se odločila da se vrneta na Finsko , kjer sta se tudi rodila. Jan je kot mizar dolgo delal v drugih evropskih državah nazadnje v Španiji , ki jo je zapustil zaradi ekonomske krize. Maxim je v Londonu študiral trajnostno oblikovanje. Obema je naravna dediščina Finske, ki je ena najbolj gozdnatih držav v Evropi velik izziv. Maxim razvija nov naravni material biokompozit za izdelavo smuči in bordov, kar bo v prihodnje paradni konj podjetja , ki sta ga kot mlada oblikovalca nedavno osnovala v laponski prestolnici Roaviemiju. Mladi oblikovalci na Laponskem vse pogosteje iščejo ideje v naravnih materialih, lesu in tudi usnju divjih jelenov.

Hankova učilnica, 15/25

2. 2. 2014

Hank se je odločil , da bo prevzel dedovo kmetijo na jugu Nizozemske. Po dvorišču se sprehajajo kokoši , v svinjaku je nekaj prašičev na manjšem pašniku čez cesto se pasejo ovce, biki imajo več prostora na velikem naravnem pašniku za sadovnjakom. Biološka pestrost je prisotna na vsakem koraku. Kmetija je tudi učilnica , saj je Hank zasnoval učno po. S pomočjo tabličnega računalnika ali pametnega telefona je mogoče na sprehodu po travnikih , izvedeti marsikaj o kmetiji in pridelavi hrane. Poleg tega Hank pridelke tudi neposredno trži. Na kmetiji je trgovina, v kuhinji pa skoraj vsak dan pripravljajo hrano , ki jo postrežejo na najrazličnejših prireditvah na kmetiji in tudi širše v obliki cateringa. Na ta način lahko tudi majhne kmetije ustvarijo zaslužek in preživijo.

Lokalni pridelki iz Sardinije, 14/25

28. 1. 2014

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Pujsi na internetu, 13/25

19. 1. 2014

Wim je diplomiral iz kmetijstva in ekonomije. Na Portugalskem se je navdušil nad rejo prašičev na prostem. Ko je predložil svoj projekt nizozemskim bankam so ga vse po vrsti zavrnile. Podprle bi le rejo prašičev v hlevih , saj bi bila na ta način njihova investicija zavarovana. In tako se je Wim odločil da svoj projekt predstavi najširši javnosti in med ljudmi , ki bi bili zainteresirani za kakovostno meso in izdelke poišče potrebna sredstva za zagon projekta. Odziv ljudi je bil zelo dober, Wim danes goji prašiče na prostem na 14 različnih lokacijah po vsej Nizozemski., Prodaja njegovih izdelkov gre dobro , načrtuje da bo projekt razširil še na v Beligijo in Nemčijo in morda Slovenijo……

Črni riž, 12/25

12. 1. 2014

Elisabetta Falchi je predsednica sardinijskih kmetov. Ukvarja se s pridelavo semenskega riža,ki ga je na degradiranih in slanih območjih ob morju blizu mesta Orestano , kjer ne uspevajo druge kulture, pred več desetletji prvič posejal njen oče. Pridelovalci riža na Sardiniji so povezani v zadrugo, saj tako lažje prodajajo semenski riž in uveljavljajo svoje interese, Evropska unija namerava v prihodnje znižati subvencije za riž in bolj odpreti vrata za uvoz iz drugih kontinentov .Paradni konj Elisabettinega podjetja je črni riž, pri selekciji sort je sodeloval Kitajski žlahtnitelj. Predsednica sardinijskih kmetov ima z rižem in kmetijstvom na otoku še polno načrtov.

Hrana za prihodnost: Delavnica na Nizozemskem

9. 1. 2014

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Šinjorina smokvica, 11/25

3. 4. 2014

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Otok sira in žafrana, 10/25

29. 12. 2013

Pirita , ANNE Mare, Mikka so mladi Laponci, ki so svojo prihodnost povezali s severnimi jeleni. Po tradiciji je Pirita spomladi dobila svojega prvega jelena, Mikka je nedavno od očeta prevzel vodenje ene izmed 57 zadrug v katerih so na Laponskem povezali pastirji jelenov. Mladi pastirji jelenov tako še naprej ohranjajo naravno in kulturno dediščino na S Finske.

Mladi pastirji jelenov, 9/25

3. 4. 2014

Pirita , ANNE Mare, Mikka so mladi Laponci, ki so svojo prihodnost povezali s severnimi jeleni. Po tradiciji je Pirita spomladi dobila svojega prvega jelena, Mikka je nedavno od očeta prevzel vodenje ene izmed 57 zadrug v katerih so na Laponskem povezali pastirji jelenov. Mladi pastirji jelenov tako še naprej ohranjajo naravno in kulturno dediščino na S Finske.

Otok ovac, 8/25

15. 12. 2013

Nizozemski otok Texel je raj za ovce in kolesarje. Avtohtona ovca iz Texla je znana povsod po svetu, redijo jo tudi v Združenih državah Amerike in na Novi Zelandiji. Vendar pa prebivalci otoka še zdaleč niso povezani le s tradicijo , nove ideje so nekaj vsakdanjega. Naravni park otoka je zdaj naseljen s škotskim govedom, ki skrbi za naravno ravnotežje, domačini razvijajo tudi projekt gojenja zelenjava v slani vodi. Tudi kulinarika na otoku navdušuje turiste navdušila je tudi ekipo oddaje Village folk .

Zlati paški sir, 7/25

8. 12. 2013

Ivan Gligora iz hrvaškega otoka Pag , je svojo kariero mlekarja , ki danes proizvaja najboljši ovčji sir na svetu začel v mlekarski šoli v Kranju. V vasi Kolan je postavil svetovno znano mlekarno, ki ohranja tradicijo proizvodnje paškega sira in jo nadgrajuje z znanjem in energijo, ki družinskemu podjetju obeta uspešno prihodnost. Zlati paški sir ima okus po soli in številnih avtohtonih rastlinah otoka, ki jih paške ovce iščejo med kamenjem.

Samopostrežba na kmetiji, 6/25

1. 12. 2013

Na Janovi ekološki kmetiji lahko vsak dan opravite nakupe. V veliki skrinji v hlevu ima tudi hamburgerje in pakirano meso za maloprodajo, pa sir in mleko. Na polju se pasejo krave avtohtone pasme blarkop. Odlično kakovost mesa in mlečnih izdelkov so prepoznali tudi v bližnjem hotelu, ki na kmetijo vrača tudi ostanke sadja in zelenjave iz ekološke pridelave , s katerimi Jan krmi nekaj prašičev. Tako je krog zaključen. To pa še ni vse Jan je v bližnjem mestu postavil velike hladilnike , kjer je mogoče 24 ur na dan nabaviti meso, mleko in zelenjavo.

Mož na konju, 5/25

24. 11. 2013

Rade Bobanovič magister ekonomije, finančnik, politik , vojni pogajalec in soustanovitelj ekološke zadruge Masvin , kjer pridelujejo vino, oljčno olje in smokve s certifikatom ekološke pridelave. Hrvaška si je z vstopom v EU odprla nove trge , ekološka pridelava ima prihodnost, je prepričan Rade ki z neizmerno energijo upravlja posestvo, načrtov za prihodnost je veliko med njimi tudi doktorat iz ekonomije.

Vrtec na kmetiji, 4/25

17. 11. 2013

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Jose Bove, 3/25

3. 11. 2013

Jose Bove je eden najprepoznavnejših evropskih kmetov. Že v 70 letih je začel svoj boj za malega kmeta na planoti Larzac na jugu Francije , kjer so kmetje s skupnimi močmi dosegli da jim država zaradi zavarovanega vojaškega območja ni vzela zemlje kjer so pasli ovce in izdelovali sir. Jose je sodeloval tudi pri zrušitvi Mcdonalda v francoskem mestu Millau in zaradi tega nekaj časa preživel tudi v zaporu.

Srečni pujsi, 2/25

27. 10. 2013

Brabant je območje v osrednji Nizozemski, znano po intenzivni reji prašičev. Nizozemska je ena izmed največjih izvoznic hrane tudi svinjskega mesa. Kees je veterinar, ko je moral pred leti zaradi epidemije svinjske gripe sodelovati pri usmrtitvi več milijonov zdravih prašičev , se je odločil, da začne s prirejo na prostem. Keesovi prašiči so ves čas na prostem, v vročem popoldnevu ko jih je obiskala naša ekipa so si privoščili mokro blatno kopel.

Anini jeleni, 1/25

20. 10. 2013

Anne je prednica Združenja pastirjev jelenov na Laponskem . Je prva ženska na tem položaju. Njeni predniki so ljudstvo Sami , ki že stoletja pasejo jelene na severu Švedske, Norveške in Finske in so ves čas v neposrednem stiku z naravo. Anina družina se kot številne druge na Laponskem preživlja s prodajo jelenjega mesa. Vendar obsežni finski gozdovi , kjer se pasejo divji severni jeleni niso več varno zatočišče. Vse več je divjih zveri,v prostor pa vedno bolj posegajo tudi rudniki , Finska je bogata z zlatom fosforjem in drugimi vedno bolj pomembnimi naravnimi surovinami .

Village Folk - Ljudje podeželja, izobraževalno dokumentarna serija

5. 8. 2013

TV Slovenija predstavlja novi evropski projekt, v katerem želimo najširši javnosti predstaviti, kako pomembna je pridelava hrane za našo prihodnost. Gre za evropski projekt, ki ga je Evropska komisija izbrala med več kot 200 projekti iz 27 držav, povezanimi s 50-letnico skupne evropske kmetijske politike. Zakaj o kmetijstvu? Na zemlji bo kmalu živelo 9 milijard ljudi. Zmogljivost planeta ne omogoča, da bi pridelali dovolj hrane za tako številno populacijo. Vse več naravnih nesreč in vedno dražja energija že danes močno dražita hrano. Samooskrba in lokalna pridelava hrane dobivata vse večji eksistenčni in strateški pomen. Kakšno vlogo ima danes pri tem evropska kmetijska politika, ki je nastala pred 50 leti predvsem zaradi lakote, ki jo je trpela Evropa po drugi svetovni vojni? Evropski projekt Izobraževalnega programa TV Slovenija Village Folk – Ljudje podeželja sestavlja dvajset desetminutnih oddaj – življenjskih zgodb kmetov in ljudi, povezanih s kmetijstvom, iz različnih evropskih držav. Zgodbe iz vsakdanjega življenja bodo prepletli z aktualnimi vsebinami evropske kmetijske politike. Snemanje bo potekalo v devetih evropskih državah, kar je priložnost, da v oddajah predstavimo tudi različne naravne in kulturne značilnosti Evropske unije. Projekt Why agriculture?/Zakaj kmetijstvo? sofinancira Evropska unija - Direktorat za kmetijstvo in razvoj podeželja. Avtorici oddaj sta urednica projekta Village Folk – Ljudje podeželja Barbara Zrimšek ter novinarka in voditeljica Mojca Mavec.

Ljudje podeželja: Pascalova trgatev

28. 12. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Mladi evropski kmetje

2. 12. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Ribiči na reki Salaca

25. 11. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Rdeča jabolka

18. 11. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Pierrovi pašniki

4. 11. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Kmetija s socialnim projektom

28. 10. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Mlečna dežela

14. 10. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Most v Altusriedu

7. 10. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Moja krava tvoja krava

30. 9. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Košara tulipanov

23. 9. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Eko vas

16. 9. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje s podeželja: Galloway - Avtohtona škotska pasma goveda

9. 9. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: James Beatie - Ječmen za škotski viski omogoča dobro preživetje

2. 9. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Bioregija Ramsau

26. 8. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Na planini Zaprikaj

19. 8. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Village Folk - Ljudje podeželja, izobraževalno dokumentarna serija

13. 8. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Lisin mlin

12. 8. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Village folk - Ljudje podeželja, izobraževalno dokumentarna serija

7. 8. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Ko veš, kaj ješ - partnersko kmetijstvo

5. 8. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Village Folk - Ljudje podeželja, izobraževalno dokumentarna serija

31. 7. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Vino iz Pelle

29. 7. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Ambasadorka oljčnega olja

22. 7. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Gregorjeve cike

15. 7. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Kraljica španskega krompirja

8. 7. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Mladi grški kmetje

1. 7. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Grški žafran

24. 6. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Ekokmetijstvo na Siciliji

17. 6. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.

Ljudje podeželja: Siciljanske pomaranče

10. 6. 2012

Nova serija priljubljenih oddaj Village folk odgrinja zgodbe o ljudeh, ki pridelujejo hrano. Torej nas oskrbujejo z najpomembnejšo energijo, ki jo potrebujemo za življenje! To počnejo z odgovornim odnosom do naravnega okolja, saj skrbijo za trajnostni razvoj podeželja in inovativno povezujejo kmetijstvo z obnovljivimi viri energije ter naravno dediščino. Vredno jih je spoznati! Oddaje nadgrajujemo tudi v popoldanskem programu Dobra ura, ko v pogovorih v studiu z zanimivimi sogovorniki , ki nagrajujemo vsebine s svojimi pogledi in dobrimi praksami.