Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
Zadnja priložnost
Za otroke
V živo
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Zadnja priložnost Za otroke V živo Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Naročnine
Zaključi urejanje
Vse naročnine
Oddaje
Televizija Radio Podkasti

Studio City

Tedenska 55-minutna oddaja magazinsko-informativnega formata, ki ob ponedeljkih zvečer ob 21.uri v živo teče na prvem programu TV Slovenija, je postala kultna zaradi svojega alternativnega in drznega pristopa k obdelavi različnih tem in dogodkov. S tem si je prislužila tudi mnogo nominacij in nagrad viktor. Udarni prispevki, polemične debate v studiu z voditeljem Marcelom Štefančičem jr., provokativni nastopi Igorja Vidmarja in ostalih kolumnistov, pridige Petra Mlakarja itn., tečejo pod uredniškim vodstvom Alenke Kotnik. V Studiu City se znajdejo zgoščeni in učinkoviti pregledi dogodkov preteklega tedna, analitični prispevki o notranjepolitičnih in svetovnih dogodkih, sodobni kulturi, družbeno perečih tematikah..

Studio City

18. 10. 2021

Tokratno oddajo začenjamo z intervjujem s predsednikom Državnega zbora, Igorjem Zorčičem o aktualno družbeno-političnem dogajanju.  V prispevku o tem, kako si politika podreja policijo, kako krši strokovne norme in kakšen je pritisk na zaposlene. Ob podražitvah pa še o grožnji inflacije, manjkajočih ukrepih države in stiskah pred prihajajočo zimo.

Studio City

11. 10. 2021

V oddaji o pozivih k predčasnim volitvam in odgovornosti politike za proteste. V prispevku o tem, kakšna je raven demokracije v Sloveniji in zakaj EU pošilja k nam posebno misijo za ugotavljanje stanja.   Kako se z odrejeno karanteno spopadajo samozaposleni v prispevku. Ob koncu pa še o mrcvarjenju in usodi STA.

Studio City

4. 10. 2021

Tokrat v oddaji o karantenah v šolah in vrtcih, odrejanju pouka na daljavo in neusklajenih protokolih na različnih šolah. Z gostom v studiu o vodenju epidemije, NIJZ-ja in izgubljenem zaupanju v stroko. V intervjuju s hrvaško pisateljico Slavenko Drakulić o emancipaciji, potrebi po feminizmu in njeni zadnji knjigi Dora in Minotaver.

Studio City

27. 9. 2021

V tokratni oddaji o uvajanju obveznega cepljenja; pod kakšnimi pogoji bi se lahko uzakonilo in v obliki katerih pravnih aktov? Analiziramo, kam pluje slovenska zunanja politika. V studiu tudi o tem, kako je mogoče, da imamo v obdobju gospodarske rasti še vedno revne. Objavljamo reportažo s petkovega podnebnega shoda. Ob koncu pa še o žaljenju policistov in reakciji njihovega vodstva.

Studio City

20. 9. 2021

V tokratni oddaji o sumih lobističnih stikov predsednika vlade. Analiziramo pomen vladavine prava. V prispevku o pobegu ministra za kulturo s seje o nenacizmu, v studiu pa o odlokih za omejevanje epidemije in izgredih na protestih. Ob koncu pa še o organizatorjih dogodkov in pogoju PCT.

Studio City

13. 9. 2021

V tokratni oddaji o globah za nedostojno vedenje in uvajanju verbalnega delikta. Zakaj sodnica Urška Klakočer Zupančič zapušča sodniške vode? V prispevku o tem, kako so se mediji balkanskega prostora spričo pritiskov politike znašli v Bermudskem trikotniku. In zakaj je širitev policijskih pooblastil sporna in lahko nevarna.

Studio City

6. 9. 2021

Tokrat o pomanjkanju tožilcev in blokiranju imenovanj evropskih tožilcev Kaj pomeni napoved glob za nedostojno obnašanje in žaljenje politikov? V prispevku o pobudah obveznega cepljenja, pomislekih in pravnih zagatah. Analiziramo svet dve desetletji po terorističnih napadih 11. septembra. In ugotavljamo, koliko univerz potrebuje Slovenija?

Studio City

30. 8. 2021

V tokratni oddaji analiziramo, kako vroča bo politična jesen. Zakaj je bil Afganistan v preteklosti plen političnih sil in kaj trenutno dogajanje pomeni za oblikovanje novih geo-političnih razmer. V studiu tudi o tem vprašanju beguncev iz Afganistana. Ob koncu pa še o vse večji razcepljenosti naroda, kaj vse nas deli in zakaj z gostoma v studiu.

Studio City

14. 6. 2021

V oddaji o idejah prepovedi političnih strank, etičnem kodeksu poslancev, apatiji volivcev in predlogih sprememb volilnega sistema, ki prihajajo tako s strani politike kot civilne družbe. Pod Objektivom: dr. Emilija Stojmenova Duh, ki je izstopila iz Strateškega sveta za digitalizacijo. Ob koncu pa o utripu časa, ki ga živimo skozi filozofske oči.

Studio City

7. 6. 2021

Tokrat o odločbi Ustavnega sodišča, kaj pomeni za politike in kaj za navadne državljane. Raziskujemo, koliko naložb ima Madžarska v Sloveniji in kaj pomeni, da je največja banka pri nas v njihovi lasti. V prispevku o tem, katere so vrednote današnjih mladih in katere njihove težave. Pod Objektivom pa naš odnos do tujcev.

Studio City

31. 5. 2021

V oddaji tokrat o zapletih z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev. V prispevku o vzrokih za naraščajoče nezadovoljstvo ljudstva z vlado. Raziskujemo, kako se je prebudila civilna družba in kaj bo počel Svet za odprta vprašanja s Katoliško cerkvijo.

Studio City

24. 5. 2021

V oddaji o razmerjih moči in prihodnosti visečega parlamenta. Kako se je na epidemijo odzvalo pravo in kako policija, v prispevku. O dogajanju na Balkanu in nevarnosti spreminjanja meja dolgoletni visoki predstavnik za BiH, Valentin Inzko. V oddaji tudi o financiranju medijev in odpovedani razstavi v Bruslju.

Studio City

17. 5. 2021

V oddaji tokrat o možnostih in dometu zelene politike v slovenskem političnem prostoru. Raziskujemo, kako daleč je odločitev o pridobivanju energije iz jedrskih virov in kako ekonomsko racionalna je. V prispevku tudi o cepilnem marketingu, v studijskem pogovoru pa o vse večjem zadolževanju.

Studio City

10. 5. 2021

V tokratni oddaji o preštevanju glasov v hramu demokracije in razreševanju predsednika DZ. V prispevku o ponovnem uvajanju naborniškega sistema. Raziskujemo tudi, kako je politika postala medijski šov. In še, kako dolgo lahko ustvarjalci še zdržijo ob zaprtih gledališčih in koncertnih prizoriščih.

Studio City

3. 5. 2021

Ob svetovnem dnevu svobode tiska gostimo prvega direktorja STA, Dejana Verčiča. O vladavini prava s predsednikom Vrhovnega sodišča, Damijanom Florjančičem. V prispevku o tem, kako je pandemija poglobila prepad med mladimi in starimi. Ob koncu pa še pogovor s častnima občanoma Ljubljane, Spomenko Hribar in dr. Petrom Čeferinom.

Studio City

19. 4. 2021

V tokratni oddaji oddaji o novih mejah na Balkanu in (ne)obstoju t.i. non-paperja. Govorili bomo tudi o razmerjih moči v parlamentu, delovnih telesih in preštevanju glasov. Ali bo za čisto vodo potreben referendum, v prispevku. Ob koncu pa še o neenakostih, ki jih je naplavila epidemija.

Studio City

12. 4. 2021

V tokratni oddaji pogovor z začasno predsednico stranke DeSus o prihodnosti stranke. Raziskali bomo, kaj pomeni sistemsko kratenje pravic žensk, ki smo jim priča na Poljskem, kako se razrašča mizoginija in katere realne nevarnosti prinaša. V oddaji tudi o epidemični utrujenosti, koga ogroža in kolikšen je razmah pojava.

Studio City

29. 3. 2021

V tokratni oddaji o tem, kako je razpadla Stranka modernega centra. Govorili bodo tudi o cepivih, strategiji cepljenja in napovedih razvoja epidemije. V prispevku o tem, zakaj se ne odprejo terase gostiln. V oddaji še o stopnjevanju napadov na medije ter vplivu epidemije na demokracijo in svoboščine.

Studio City

22. 3. 2021

Tokrat o nabavi cepiv, zapletih s cepljenjem in političnem iskanju krivca. V prispevku o aktivnem državljanstvu. V studijskem pogovoru o tem, kako se izvajajo menjave v nadzornih svetih in upravah državnih podjetij. V prispevku o rabi premoga in vladnih načrtih za njegovo opuščanje. Ob koncu pa še o ustanovitvi Centra za zaščito žvižgačev.

Studio City

15. 3. 2021

V tokratni oddaji z evropskima poslancema o svobodi medijev, temi, ki je odmevala tudi na evropskem parketu. V pogovoru z varuhom človekovih pravic o letu epidemije, eroziji svoboščin in pomembnosti varovanja okolja. In še – kdo so digitalni nomadi in kako živijo.

Studio City

8. 3. 2021

V tokratni oddaji z gostom o tem, kako bo Slovenija izkoristila evropske milijone iz načrta za okrevanje. Kakšna bo prihodnost cepiv in kako evropske države ubirajo samostojne poti pridobivanja cepiv? Govorili bomo o zelenih politikah in temeljnih usmeritvah ekosocializma. Ob koncu pa še o tem, koliko stane pravica do protesta in kdo sploh še lahko izvaja to ustavno zagotovljeno pravico.

Studio City

1. 3. 2021

O imenovanjih tožilcev, redefiniciji posilstva in še o čem v intervjuju s pravosodno ministrico mag. Lilijano Kozlovič. V oddaji še o novi stranki nekdanjega mandatarja KUL-a. V prispevku o težavah gostincev, ob koncu pa še o lažnih spletnih profilih politikov in pojavu astroturfinga.

Studio City

22. 2. 2021

V tokratni oddaji o prenovi plačnega sistema v javnem sektorju, predlogih nagrajevanja in izločanja t.i. storitvenega dela. Ali bo Evropska unija zaradi stanja svobode medijev odločila za nadzor Slovenije? V oddaji tudi o tem, kaj je socialna pravičnost in kako daleč smo od njenega uresničenja. Ob koncu pa še o spremembah, ki jih je pandemija prinesla v delovnih okoljih.

Studio City

15. 2. 2021

Tokrat o političnih krizah med epidemijo, na katere niso imune niti stabilnejše demokracije od naše. Pripravljamo pogovor o ureditvi sodnega pregona spolnega nadlegovanja in različnih modelih. V prispevku o pojavu starizma in prisilnem upokojevanju. Ob koncu pa še o oblasti in njeni navezanosti do represivnih orodij.

Studio City

1. 2. 2021

Nocoj v pogovoru s predsednikom Državnega zbora, Igorjem Zorčičem, o usodi tajnega glasovanja na daljavo, interpelacijah in konstruktivni nezaupnici. V prispevku o novonastali mreži za varstvo demokracije. Luka Mesec o vloženi interpelaciji proti šolski ministrici in nadaljnjih korakih v opoziciji. Ob koncu pa še o kulturi v časih epidemije.

Studio City

25. 1. 2021

V tokratni oddaji analiziramo o vlaganju konstruktivne nezaupnice in interpelacij. V prispevku o tem, zakaj so za celotno družbo pomembni prostori alternative. V studiu o spregledanih predlogih za izboljšanje položaja mladih med in po korona krizi. Ob koncu pa še o prihajajočem dnevu spomina na holokavst. Česa še vedno nismo naučili?

Studio City

18. 1. 2021

Tedenska 55-minutna oddaja magazinsko-informativnega formata, ki ob ponedeljkih zvečer ob 21.uri v živo teče na prvem programu TV Slovenija, je postala kultna zaradi svojega alternativnega in drznega pristopa k obdelavi različnih tem in dogodkov. S tem si je prislužila tudi mnogo nominacij in nagrad viktor. Udarni prispevki, polemične debate v studiu z voditeljem Marcelom Štefančičem jr., provokativni nastopi Igorja Vidmarja in ostalih kolumnistov, pridige Petra Mlakarja itn., tečejo pod uredniškim vodstvom Alenke Kotnik. V Studiu City se znajdejo zgoščeni in učinkoviti pregledi dogodkov preteklega tedna, analitični prispevki o notranjepolitičnih in svetovnih dogodkih, sodobni kulturi, družbeno perečih tematikah.

Studio City

11. 1. 2021

V tokratni oddaji o izgredih in kaosu v najstarejši demokraciji sveta, gostimo evropska poslanca. Z gostom v studiu o tem, kako smo med epidemijo pozabili na okolje. V prispevku analitično o šolanju na daljavo, ob koncu pa z gostoma še o tem, zakaj policijska ura in represija nista odgovor na izzive epidemije.

Studio City

4. 1. 2021

V oddaji s šolsko ministrico o dilemah odpiranja šol ter vlogi stranke SMC v vladi in koaliciji. Pod Objektivom skupine, ki so jih protikoronski paketi ukrepov prezrli. Pogledali smo, kakšna bi morala biti nova družbena pogodba za globalno trgovino in produkcijske verige. Ob koncu pa še o fenomenu serij, ki so ob pandemiji dobile nov pospešek.

Studio City

21. 12. 2020

Najprej o aktualni politični krizi s komentatorjema. V prispevku o tem, kateri omejevalni ukrepi še čakajo presojo na ustavnem sodišču. Zakaj kljub spomladanskim lekcijam covid terja največ žrtev med starejšimi v domovih, v studiu z gostoma. Ob koncu pa še o posledicah epidemije za naše psihološko zdravje.

Studio City

14. 12. 2020

Nocoj o politični krizi,v katero smo zašli sredi epidemije. Nato z gosti o tem, kaj vse je šlo narobe pri obvladovanju epidemije in zakaj si svet po obvladanju covida ne bi smel oddahniti. V oddaji še o svobodi medijev na Madžarskem in v Srbiji, ob koncu pa o tem, zakaj planet nujno potrebuje plan B.

Studio City

7. 12. 2020

V tokratni oddaji analiziramo, kako se bodo po volilnem kongresu v DeSusu premešale politične karte. Zakaj je ravno kriza priložnost za oblikovanje nove družbene pogodbe produkcijskih odnosov? V prispevku o novi definiciji javnega in zasebnega, ki jo prinaša karantena.   Ob koncu pa še o knjigi leta Slovenskega knjižnega sejma. Kakšen je Plan B?

Studio City

30. 11. 2020

V oddaji o zaostrovanju kazni za nedovoljeno zbiranje in pozivanje k protestom. Kako epidemija vpliva na omejevanje človekovih pravic in na katere? V studiu o triažiranju bolnikov in moralno-etičnih ter pravnih dilemah. V prispevku o izgubljeni generaciji mladih zaradi epidemije. Ob koncu pa še intervju z uspešnim avtorjem kriminalk, Tadejem Golobom pred izidom nove knjige, Virus.

Studio City

23. 11. 2020

V oddaji najprej o tem, kako interpretacije vladavine prava odmevajo na evropskem parketu in kakšne bodo posledice pri črpanju evropskih sredstev za okrevanje po epidemiji. V prispevku analiziramo, kako se v času epidemije tehtajo človekove pravice in kako so omejene z ustavo zagotovljene svoboščine? Ob koncu pa še, kako je človek človeku postal virus.

Studio City

16. 11. 2020

V tokratni oddaji o naraščajočem nasilju v času epidemije koronavirusa. V studijskem pogovoru o tem, zakaj se sredi epidemije pojavljajo ideje o zamrznitvi minimalne plače in kaj bi to pomenilo za prejemnike minimalca? In še, kako so v šestem protikoronskem paketu (spet) pozabili na industrijo dogodkov in glasbenike.

Studio City

9. 11. 2020

Nocoj najprej analitično o notranje-političnih aktualnih dogajanjih. V prispevku o tem, zakaj zdravniki med epidemijo vladi predlagajo sprejem kazenske in odškodninske imunitete za primer strokovnih napak. Z gostom v studiu še o kadrovanju na Nacionalnem preiskovalnem uradu. Ob koncu pa še o tem, kako epidemijo doživljajo starostniki, ki potrebujejo humanitarno pomoč.

Studio City

2. 11. 2020

V oddaji najprej o tem, kako se bo gospodarstvo, podjetja in zaposleni, spopadalo s posledicami zdravstvene krize? Analitično o demonstracijah na Poljskem, kaj je v ozadju prepovedi splava in kakšna je vloga Evrospke unije? Ob koncu pa še o vplivu strahu in tesnobe na naše zdravje in psiholoških posledicah karantene.

Studio City

26. 10. 2020

V oddaji o izplenu protikoronskih ukrepov in aktualnih političnih razdorih. Pod Objektivom o koliziji med ustavnimi pravicami in omejitvami v času zdravstvene krize varuh človekovih pravic, Peter Svetina. V studiu o tem, kako nas je doletel drugi val in predvsem zakaj smo bili nanj nepripravljeni.   Analiziramo povečevanje družbene neenakosti in revščine med in po krizi.   Ob koncu pa še o tem, zakaj bi morale nevladne organizacije na Metelkovi 6 zapustiti prostore.

Studio City

12. 10. 2020

V tokratni oddaji o tem, kaj je vloga nadzornih agencij in zakaj jih skuša vlada združiti. V prispevku analitično o letošnjih ameriških volitvah in vplivu epidemije koronavirusa. Sto sekund z Rožančevim nagrajencem, Esadom Babačičem. Ob koncu pa o tem, kdo in zakaj strada slovenski film.

Studio City

5. 10. 2020

V oddaji najprej intervju z zdravstvenim ministrom Tomažem Gantarjem, od ukrepov za odpravo čakalnih vrst do dogajanja v DeSuSu. V prispevku o tem, kako vladavino prava razumemo v Sloveniji in kako v Evropi? Ob 100. obletnici koroškega plebiscita v prispevku o posledicah zgodovinske odločitve. Ob koncu pa še o podnebni strategiji Slovenije.

Studio City

28. 9. 2020

Tokrat o premierjevi napovedi spreminjanja enotnega plačnega sistema in opozorilih pred privatizacijo zdravstva. Analiziramo nov evropski migracijski pakt in evropsko solidarnost. V oddaji pa tudi o kontroverzah in dvojnih merilih nošnje mask.

Studio City

21. 9. 2020

Nocoj o demografskem skladu in dilemah upravljanja milijard državnega premoženja. Analitično o kulturnem marksizmu, kdo ga očita komu in zakaj. Kakšna sporočila o delu in industriji, emancipaciji ženske in o prihodnosti naše družbe se skrivajo v konzervi? In še, kako je epidemija ustvarila nova izkoriščanja in kako je mlade oropala upanja na boljšo prihodnost.

Studio City

14. 9. 2020

Tokrat o Sloveniji na evropskem parketu, od terana do madžarskega Fidesza. Gostimo evropska poslanca. V prispevku o tem, zakaj in katere tožbe pred Evropskim sodiščem je Slovenija že izgubila. V pogovoru z ekonomistom o načrtih Slovenije za črpanje sredstev iz Evropskega sklada za okrevanje. Ob koncu pa še o dilemah glede širjenja pooblastil policije in inšpektorjev v noveli Zakona o nalezljivih boleznih.

Studio City

7. 9. 2020

V prvi oddaji nove sezone bomo obrambnega ministra Mateja Tonina povprašali o načrtovanem nakupu vojaške opreme. Analiziramo sporočila letošnjega Blejskega foruma in novega umeščanja Slovenije na mednarodni zemljevid. Pod Objektivom: razmere v Centru za tujce Postojni.

Studio City

29. 6. 2020

V zadnji oddaji letošnje sezone o temah, ki so nas najbolj zaznamovale. Kako so nas spremenile izjemne okoliščine, kdo smo postali po krizi in kam gremo? Kakšno vlogo bo odigrala Evropska unija in kje na politični šahovnici se nahaja Slovenija. V intervjujih z zanimivimi in pronicljivimi sogovorniki.

Studio City

22. 6. 2020

V tokratni oddaji o aktualnih političnih temah s predsedujočo Socialnim demokratom, Tanjo Fajon. Preiskovalni novinar Olivier van Beemen v intervjuju o poslih pivovarske multinacionalke v Afriki, ki je sodelovala z diktatorji in bilo povezana celo z ruandskim genocidnim režimom. V prispevku tudi o tem, zakaj se politiki radi slikajo s športniki ob njihovih zmagah in nato v času krize nanje pozabijo.

Studio City

15. 6. 2020

V prvem studijskem pogovoru o delu opozicije pod novo vlado s koordinatorjem stranke Levica, Luko Mesecem. Ali bi sprejem etičnega kodeksa v hramu demokracije dvignil raven razprave? V prispevku o reakciji politike na stiske športnikov ob koronakrizi. V studiu pa še o tem, kaj nam gledališka predstava Gejm pove o poti beguncev v boljše življenje in kaj o trdnjavi Evropa.

Studio City

8. 6. 2020

O velikodušnih ponudbah sodelovanja, razmerah in delovanju v opoziciji in aktualnih notranjepolitičnih temah v oddaji z nekdanjim premierjem Marjanom Šarcem. V prispevku o tem, kdaj, če ne zdaj, je čas za univerzalni temeljni dohodek. Analiziramo dogajanje v Ameriki, pod Objektiv smo postavili ustvarjalca Baze slovenskih filmov. Ob koncu pa še v Trst in dogajanje pred vrnitvijo pred stotimi leti požganega Narodnega doma avtohtoni slovenski narodni skupnosti v Italiji. Gostja zgodovinarka dr. Marta Verginella. 

Studio City

1. 6. 2020

V tokratni oddaji o tem, kako je videti epidemiološka slika Slovenije iz Evrope in zakaj se tako zapleta pri odpiranju meja. Gostimo evropska poslanca: Ljudmilo Novak & Milana Brgleza. V prispevku o izrekanju denarnih kazni protestnikom in vprašanju njihove legalnosti. Govorili bomo še o našem odnosu do narave, pa tudi o tem, kakšne oblike družbeno-političnega sistema se lahko izoblikujejo po krizi.  Ob koncu pa še o postopkih premeščanja starejših v bolnišnice med krizo koronavirusa.

Studio City

25. 5. 2020

Pripravljamo soočenje med predstavnikoma strank SMC in SD. Kdo so ljudje, ki ob petkih kolesarijo po Ljubljani in kaj jih žene? Analizirali bomo posledice odpuščanja v Gorenju za Šaleško dolino, v prispevku pa še o zaostrovanju odnosov med Združenimi državami Amerike In Kitajsko. Ob koncu pa še o navadah, ki smo jih oblikovali med epidemijo in kako nas je za vselej spremenila.