Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
V živo
Oddaje
Podkasti
Glasba
Za otroke
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte V živo Oddaje Podkasti Glasba Za otroke Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Moj 365
Zaključi urejanje
Vse naročnine

Kapitan Sabljezobi, vladar sedmih morij

V gradu na skrivnem otoku živi kapitan Sabljezobi. Ko pripluje z ladjo, polno plena, ga časti vsa vas. Še najbolj ga občuduje Pikec, sirota, ki ga je bil na morju našel gusar Dolgoprsti. Pikec sanja, da bo nekoč tudi on strašen gusar in bo plul po morjih s kapitanom Sabljezobim. Toda prej mora odrasti, stkati prijateljstva in se izkazati.

Zadnji posnetki

Valdemar, norveška otroška nadaljevanka, 12/26

11. 8. 2022

Pikec in Vranka se odpravita iskat Valdemarja. Prepričala bi ga rada, naj dokaže svojo nedolžnost. To bo hočeš nočeš tudi moral storiti, saj ga zahrbtni Jon ugrabi in ponosno preda Sabljezobemu. Še dobro, da mu bo pomagala Vranka, ki bo razvozlala uganko umrle Lilije.

Džungla, norveška otroška nadaljevanka, 11/26

10. 8. 2022

Vranka in Pikec izvesta, da je izobčenec Valdemar nekoč ukradel Sabljezobovo neprecenljivo bodalo. Odpravita se ga iskat, da bi s tem očarala kapitana in bi smel Pikec na krov. Toda podvig je obsojen na propad, saj se Pikec in Vranka že na začetku spreta. Vranka za pomoč poprosi Jona, vendar na zoprneža ni mogoče računati.

Lilija, norveška otroška nadaljevanka, 10/26

9. 8. 2022

Jon s pretvezo zvabi Vranko v zakleto hišo. Ta tam spozna duha umrle ženske Lilije. Jonu uspe v hišo zapreti tudi Pikca, toda kmalu se ujame na lastne limanice. Vranka in Pikec se namreč preoblečeta v duhova in prestrašita Jona in njegovo tolpo.

Kuhinjski tat, norveška otroška nadaljevanka, 9/26

8. 8. 2022

Vrankina mama očetu proti njegovi volji uvede posebno prehrano. Prav takrat po vasi začne izginjati hrana. Vsi so prepričani, da je kriv izobčenec Valdemar, toda Vranka in Pikec v mrežo ujameta nekoga drugega, Vrankinega očeta. Na srečo tega ne bo nihče izvedel, po Jonovi zaslugi je tatvin namreč obtožen vaški pujs.

Zakladnica, norveška otroška nadaljevanka, 8/26

5. 8. 2022

Posadka mora pripraviti ladjo za naslednji roparski pohod in Benjamin na krov povabi Vranko in Pikca, da bi pomagala čistiti. Gusar pa bi lenobo kmalu drago plačal, saj otroka po nesreči razbijeta steklo v Sabljezobovem daljnogledu. Še dobro, da je treba z ladje odnesti pozabljeno skrinjo dragotin, sicer ne bi bilo časa za popravilo.

Diamant, norveška otroška nadaljevanka, 7/26

5. 8. 2022

Kapitan Sabljezobi priredi razkošno slavje. Na zadnjem roparskem pohodu je našel prelep diamant. Žal se med prinašanjem hrane zgodi nesreča in Prismoda z juho vred pogoltne tudi dragi kamen. Še dobro, da Pikec z naštevanjem ostudnih sestavin v juhi debeluha pripravi do tega, da dragotino izbljuva.

Veliko tekmovanje, norveška otroška nadaljevanka, 6/26

4. 8. 2022

V Abri vsako leto priredijo veliko tekmovanje. Zmagovalec naj bi smel na krov Sabljezobove ladje. Pikec se trudi in celo premaga potuhnjenega Jona, toda na koncu je vendarle razočaran. Častna naloga, ki pripade zmagovalcu, je le ribanje ladijskega krova.

Zabava presenečenja, norveška otroška nadaljevanka, 5/26

4. 8. 2022

Pikec ima rojstni dan, toda vsi se pretvarjajo, da so pozabili na to. Neroda in Prismoda mu pojesta torto, in ko mu mora Kost speči novo, zamenja smodnik za sladkor. Še dobro, da Pikec torto pravočasno zaluča stran. Toda prav pred noge kapitana Sabljezobega mu je vendarle ne bi bilo treba vreči.

Sabljezobov lonec, norveška otroška nadaljevanka, 4/26

3. 8. 2022

Vrankina starša odplujeta nakupit začimbe in pozabita, da bi morala vsak dan kuhati za Sabljezobega. Vranka in Pikec se trudita pohladiti Sabljezobov srd, toda kuhanje jima ne gre od rok. Še dobro, da jima pomaga gospodična Rozi, ki pa zaradi srčnih ran tudi ni preveč zbrana za ognjiščem.

Poulična muzikanta, norveška otroška nadaljevanka, 3/26

3. 8. 2022

Pikec bi rad z gusarji na plenilski pohod, toda še prej mora dokazati, da Sabljezobemu lahko prinese zlato. Najprej poskusi prodati nekaj Dolgoprstovih starih stvari, nato pa sprevidi, da bo več zaslužil, če se preobleče v Sabljezobega in zaigra na mandolino. Pa bo oponašanje vladarja sedmih morij res pravi način?

Stava, norveška otroška nadaljevanka, 2/26

2. 8. 2022

Pikec Vranki razkaže domače pristanišče in prav kmalu se zapleteta v prepir z Jonom Skazo. Vranka mu zabrusi, da bo Sabljezobi še pred nočjo pohvalil Pikca, in stava je sklenjena. Sprva je Pikec obupan, nato pa najde dragotino, ki jo je Sabljezobi izgubil.

Slepi potniki, norveška otroška nadaljevanka, 1/26

2. 8. 2022

Ko gusarji v pristanišču raztovarjajo ladjo, Pikec opazi slepo potnico, deklico Vranko iz Indije. V sodih na ladji so še njeni starši. Kapitan Sabljezobi se hoče najprej vseh treh znebiti, nato pa jim vendarle da priložnost, da si rešijo življenje. Če mu bodo skuhali tako okusno jed, da se bo oblizoval, bodo lahko ostali.