Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
Zadnja priložnost
Za otroke
V živo
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Zadnja priložnost Za otroke V živo Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Naročnine
Zaključi urejanje
Vse naročnine
Oddaje
Televizija Radio Podkasti

Fina gospa

Hyacinth Bucket (Bouquet !!!) gre v svoji želji po perfekciji predaleč in prav to je tisto, kar je lik, ki ga je upodobila odlična Patricia Routledge, najbolj zaznamovalo. Še sreča, da ima mož Richard dobre živce. Hyacinthin ponos je sin Sheridan, ki je vedno odstoten, a se z mamo redno sliši po telefonu; običajno ji telefonira takrat, ko potrebuje denar. Hyacinth je ponosna tudi na sestro Violet, ki se je bogato poročila in ima, poleg vsega ostalega, mercedes in prostor za ponija. Tudi z njo je Hyacinth, z izjemo zadnje epizode, le v telefonskem stiku. Sosedje se Hyacinth raje izogibajo, a že zaradi dobrih medsebojnih odnosov, ali pa zato, ker se ji niso mogli pravočasno izogniti, Liz, včasih pa tudi njen brat, Emmet, le sprejmeta povabilo, ki se konča z razbito skodelico ali kakšno manjšo nerodnostjo. A tudi na videz popolna Hyacinth ima temno stran, pravzaprav kar štiri: očeta, dve sestri, Daisy in Rose ter Daisyjinega moža Onslowa. Daisy skuša v svoj zakon vnesti malo več romantike, a Onslow je za njene čare popolnoma nedojemljiv, zanima ga le televizija in pivo. Rose sanja o bogatem možu, a vsak, s katerim se sestaja, in teh ni malo, se kmalu izkaže za nepravega. Oče pa je pijanec, ki večino časa preživi v postelji, a ko se odloči preganjati dostavljalko mleka ali poštno uslužbenko, je še kako poskočen..... KEEPING UP APPEARANCES (I.) / Velika Britanija / 1990 scenarij: Roy Clarke režija: Harold Snoad v glavnih vlogah: Patricia Routledge (Hyacinth Bucket), Clive Swift (Richard Bucket), Judy Cornwell (Daisy), Mary Millar (Rose), Geoffrey Hughes (Onslow), David Griffin (Emmet), Josephine Tewson (Elizabeth), Jeremy Gitting (vikar).

Fina gospa, posebna epizoda angleške humoristične nanizanke

24. 9. 2021

posebna epizoda angleške humoristične nanizanke, 1995 (Zgodovinska igra): Hyacinth organizira zgodovinsko igro, ki temelji na angleški državljanski vojni. Ona bo seveda kraljica Henrieta Marija, Richard pa Karel II. Ko ugotovi, da na vajo ni prišel noben prostovoljec za vojake, Hyacinth prosi Daisy, naj ji pride pomagat in naj pripelje Onslowa, Rose in kogarkoli hoče, da jih bo čim več. Prideta tudi Violet in Bruce. scenarij: Roy Clarke režija: Harold Snoad v glavnih vlogah: Patricia Routledge (Hyacinth Bucket), Clive Swift (Richard Bucket), Judy Cornwell (Daisy), Mary Millar (Rose), Geoffrey Hughes (Onslow), David Griffin (Emmet), Josephine Tewson (Elizabeth), Jeremy Gitting (vikar)

Fina gospa, posebna epizoda angleške humoristične nanizanke

23. 9. 2021

Hyacinth se je odločila, da bo prenovila kuhinjo. Za barvo kuhinjskega pulta ima v mislih poseben odtenek modre barve, pri katerem je vikarjevo mnenje osrednjega pomena. Ko Daisy sporoči, da nekdo leži v očkovi postelji, a ni očka, se Hyacinth ne da motiti, nova kuhinja je pač pomembnejša... scenarij: Roy Clarke režija: Harold Snoad v glavnih vlogah: Patricia Routledge (Hyacinth Bucket), Clive Swift (Richard Bucket), Judy Cornwell (Daisy), Mary Millar (Rose), Geoffrey Hughes (Onslow), David Griffin (Emmet), Josephine Tewson (Elizabeth), Jeremy Gitting (vikar) posebna ep. angleške humoristične nanizanke, 1994